реклама

реклама

zobra2 У Черкасах із людей утворили жовто-блакитну карту та прапор України, інформує «Газета по-українськи». Учора о 18:20 на Театральну площу міста прийшли волонтери – хлопці й дівчата, одягнені в жовті та сині футболки з написами "Ми - незалежні", на руках – стрічки національних кольорів.

 Організатор дійства закликає всіх приєднуватися до святкування.

О 18:30 молодь раптово починає танцювати, викладає прапор та карту України. Все це триває 4 хвилини. Потім люди розходяться, дехто лишається.

"Я тут живу напроти площі, − говорить Микола Маслюк, 65 років. – Почув, що ведуча у мікрофон запрошувала: прийшов. Казали, що сюрприз буде: та оце і все?! Я тут вранці був: збиралися представник нашої влади, виступали гарно, підняли прапор".

О 18:50 організатор роздає волонтерам щіточки й 2 пляшечки фарби. Всім бажаючим малюють на обличчі прапорці та жовто-блакитні сердечка.

"Мені ще вуси! Я придумала, − біжить за волонтеркою 18-річна Маша, та залишає під носом два мазки жовтої фарби. – Весело себе почувати українкою, − сміється Марія. – Я тепер і на День незалежності розмалююся. Пити, курити не буду! Люблю Україну і ганьбити не збираюся. Якщо вийде, то завтра заспіваю пісню "Душа". Якби дізналася раніше, то сама взяла б участь у флеш-мобі".

Волонтери розмальовують один одного.

zobra1

"Взяти участь у танцювальному дійстві запропонував молодіжний ресурсний центр, а ми, як справжні патріоти, підтримали цю пропозицію, − розповідає 14-річна Ліза Зіміна. − Готувалися 2 тижні. Тут багато хто займається або танцями, або художньою гімнастикою. Але вчитися було легко, бо хороший колектив".

Одна дівчина виливає на себе пляшечку жовтої фарби.

"Та так різко смикнулася, − виправдовується вона. – Але добре, що футболка жовта, то нічого й не видно".

Після того, як розмалювали всіх охочих, волонтери почали танцювати під українські пісні. Дівчина в синій футболці роззувається і запрошує до танцю маленьку дівчинку. Через 5 хвилин утворюється ціле коло волонтерів із малечею. У однієї дівчини помічаю синю кепку з українським гербом.

zobra3

"У Севастополі купила, одна така на весь базар. Правда, дорога дуже – 40 гривень, але за таку штуку варто віддати", − говорить Маша Голуб, 18 років.

О 19:30 знову повторюється танцювальний флеш-моб: волонтери викладають прапор та карту України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100