реклама

реклама

Чиновник повідомив, що днями зустрівся з приватними організаціями, які хотіли б взяти участь в фінансуванні ремонтних робіт. Підрядник їм дасть рахунок, вони оплатять вартість…

Чиновник повідомив, що днями зустрівся з приватними організаціями, які хотіли б взяти участь в фінансуванні ремонтних робіт. Підрядник їм дасть рахунок, вони оплатять вартість…

З початку наступного тижня на Соборній площі в Черкасах почнуть встановлювати спеціально виготовлені для площі ліхтарі. Всього буде встановлено 16 чавунних ліхтарів висотою близько п’яти метрів. Про це «Прочерку» повідомив перший заступник голови Черкаської обласної ради Анатолій Рибак.

 – На самій стойці з одного боку вилитий герб Черкаської області, з іншого – герб міста Черкаси. Тільки позавчора на День незалежності львівська фірма, що виготовляла ліхтарі, привезла їх. Попередньо підрядник в особі ТОВ «Черкасиміськбуд» оплатив 100 тисяч гривень за ліхтарі. Всього вони коштують 430 тисяч гривень. Поки що на площі встановлені тимчасові ліхтарі. А під нові ліхтарі стоять зараз пеньки. Щодо старих ліхтарів, то якби їх не було, можна було б ноги поламати, – зазначив Анатолій Рибак.

Нагадаємо, що як повідомляла влада, на ремонт Соборної площі не витрачали бюджетних коштів. Все робили за спонсорські. Чиновник повідомив, що днями зустрівся з приватними організаціями, які хотіли б взяти участь в фінансуванні ремонтних робіт. Підрядник їм дасть рахунок, вони оплатять вартість ліхтарів і з понеділка-вівторка їх будуть встановлювати.

– Фахівці знайшли фірму, що займається литтям чавуну. Треба ж, щоб ліхтар вписувався в цю площу. Шукали продукцію в інтернеті. Дешевше нема. Там амфори зі скла, яке виготовляли в Німеччині, щоб його з рогатки не побили, – пояснив Анатолій Рибак.

Також Анатолій Рибак повідомив, що фінансових підсумків по ремонту площі досі не підбито, тож і спонсорів усіх ще не готовий назвати.

– От дивіться, вже гроші за ліхтарі в сумі 430 тис грн. додаються. Але ми з самого початку домовилися, що на цьому об’єкті – Соборній площі - ніхто не заробляє. Оплата йде лише на будівельні матеріали і заробітну плату. Закруток будівельних немає, – запевнив Анатолій Рибак. – Граніт дуже дорогий на площі. Я он поїхав у Канів на могилу Кобзаря і побачив старі гранітні плити 1939 року. Вони пощерблені. Третій тиждень заспокоїтися не можу. Кажу, що треба покласти такі, щоб наші правнуки ходили і не соромилися. Рекомендував би поїхати подивитися.

А от про повне завершення реконструкції площі, очевидно, говорити зарано. Як повідомив Анатолій Рибак, спеціальна комісія міської ради обстежила зелені насадження навколо площі і дійшла висновку, що половина ялинок під стінами обласної ради є аварійними.

– А пересадкою дерев, можливо, краще займатися навесні. І там треба робити полив, автоматику, щоб не шланги тягати… – міркує Анатолій Рибак.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Внимательный 27.08.2011 12:55
А потом ездят на крутых авто и пальцы распускают...Да чем вы лучше!? Ворюги позорные! Я сам всё заработал, своим умом и руками! А вы? Дешёвые личности на самом деле!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Посчитали: 26.08.2011 23:53
430000/16=26 875грн за фонарь...... :lol: Не хуже чем лавочки в Харькове....казнокрады.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100