реклама

реклама

Виконком Черкаської міськради сьогодні одноголосно схвалив проект Програми розвитку велосипедної інфраструктури в Черкасах у 2016-2020 роках. Тепер програму буде винесено на розгляд сесії міськради.

Програма покликана дати можливість безпечно і вільно користуватися велосипедом якомога більшому колу населення, зменшити інтенсивність автомобільного руху в центрі міста та на житлових вулицях, полегшити пересування вулицями дітям, літнім людям, особам з інвалідністю. Для цього передбачається створити на низці вулиць велосипедні смуги й виділені доріжки з обох боків проїжджої частини та на тротуарах.

Також передбачається забезпечити можливість безпечно паркувати велосипед на вулицях та в дворах житлових будинків, громадських закладів тощо, створити умови для розвитку велопрокату, вести інформаційно-просвітницьку роботу серед населення.

Загальні затрати на реалізацію п’ятирічної програми передбачені в розмірі 21 660 900 грн.

На думку авторів проекту, Черкаси мають усі передумови для розвитку цього виду мобільності, а саме: розміри міста, квартально-гніздова структура, модульність кварталів (≈250х260м), рівнинний рельєф, відносно невелика кількість зовнішніх інженерних мереж, достатня кількість технічних засобів регулювання руху, широка вулично-дорожня мережа для облаштування велодоріжок, зручне розпланування вулиць. Крім того, сьогодні очевидними стають переваги велотранспотру: екологічність, економічність, доступність, мобільність тощо.

«Ця програма є зразком у підготовці міських програм, оскільки розроблялася з максимальним залученням громади міста», – написав у «Фейсбуці» громадський активіст Сергій Слинько. За словами пана Слинька, основним розробником програми став начальник відділу реклами та дизайну міського середовища міськради Андрій Поліщук, а у міськвиконкомі її просував член МВК від громадськості Сергій Гончар.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 смс 23.12.2015 09:15
Головне, щоб на велосипедну інфраструктуру не падали рекламні щити, а також ,щоб щити не сторчали на велодоріжках. Наступним проектом,мабуть ,буде система підвісних транспортних доріг в Черкасах?
Актуально підняти тему , який ущерб ради понтів завдають велоакробати облицювальній плитці на площах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Гість. 22.12.2015 20:06
Дай Бог , нашому теляті , та вовка з"їсти.А то ж їде лісапедист краєм дороги несвітленої, без катафотів . ліхтарів і відбиваючих смуг на чорній одежі. і свідомо попадає під авто. в результаті сам на цвинтар . а водій у буцигарню.Але ж водій не винен.Це у нас закони такі, що дозволяють їздити таким лісапедистам по дорогам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Яша 22.12.2015 14:00
Колись Одарич і вєліки комусь там вручав... Помните?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100