реклама

реклама

Презентація оновленого музейного комплексу формально стала завершальним заходом 2015 року – року вшанування пам’яті Василя Симоненка на Черкащині.

У сучасній експозиції представлені фотографії, документи та особисті речі поета, а в музейній кімнаті розміщений екран, завдяки якому можна прослухати унікальні аудіозаписи поетичних творів Симоненка у виконанні автора.

Комплекс розміщений в приміщенні редакції найстарішої обласної газети «Черкаський край», де працював відомий поет. Кімнату та другий поверх будівлі, де й раніше діяв музей Василя Симоненка, відремонтували ще в 2014 році та оновили експозицію, встановили екран. Однак відкриття затрималося, було вирішено продовжити цей музейний комплекс та додати вхідну групу – погруддя поета, яке виконав відомий скульптор Іван Фізер.

За словами головного редактора газети «Черкаський край» Тетяни Калиновської, кімнатка, де працював Василь Симоненко, – зовсім невеличка і тільки в такому комплексі можна зрозуміти велич його як людини і ту епоху, в яку він жив та творив.

– Нам випало щастя працювати у тій же газеті, де двічі проходив практику студент Василь Симоненко, а згодом і працював як журналіст, спілкуватися з тими колегами, хто його знав та пам’ятав, – говорить Тетяна Калиновська. – Нам і донині приносять спогади про нього його знайомі, а деякі факти збираємо чи не по всій Україні, аби зберегти для нащадків.

Вона додала, що відкриття експозиції та погруддя – одне з різдвяних див, адже і не сподівалися, що в час економічної нестабільності та жорстких видатків на війну, виділять кошти на ремонт.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас відзначив, що, незважаючи на непрості процеси, що зараз відбуваються зокрема і в газетній справі, хотілося б, щоб люди приходили до музею Симоненка.

– Для Черкащини Василь Симоненко значить дуже багато. Це один із найвидатніших українських поетів ХХ століття, талановитий та різносторонній журналіст, – зауважив Юрій Сас. – Його поезія завжди буде актуальною, адже в ній можна знайти такі рядки й цитати, які б були близькими саме для нас.

Щоправда, з відкриттям музейного комплексу заходи приурочені вшануванню іменитого черкащанина не припиняться. У січні вже запланували провести черговий літературно-мистецький вечір Василя Симоненка, на якому планують вручити премії лауреатам, повідомляють у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100