реклама
Sucurity Police

реклама

Працівники бюджетної сфери Черкас, а це близько 20 тис. осіб, у січні 2016 року отримають зарплату, меншу, ніж у грудні 2015-го. Через те, що міська рада на сьогоднішній сесії не змогла схвалити бюджет, бюджетникам у січні має бути начислено середню зарплату за 2015 рік, а вона – менша, ніж груднева.


На цьому наголосила під час виступу на сесії директор департаменту фінансової політики міськради Наталія Джуган.

Представники ВО «Черкащани», Партії вільних демократів і «УКРОПу» майже в повному складі не прийшли на сесію – були присутні лише їхні представники у лічильній комісії. Як пояснив «Прочерку» один із них – депутат від Партії вільних демократів Володимир Гриценко, його однопартійці проти того, щоб «писати бюджет на коліні». За його словами, цей документ потрібно ретельно відпрацювати, розглянути в комісіях, як цього вимагає регламент, а вже потім виносити на розгляд сесії. Крім того, новий Державний бюджет прийнято на новій податковій базі, тому й міський бюджет має базуватися на новому Податковому кодексі, який от-от має бути підписаний Президентом України.

З огляду на все це більшість опозиційно налаштованих депутатів вирішили не приходити на сесію. Утім, частина представників різних фракцій захворіла, а частина відбула на відпочинок у зв’язку з Новим роком.

Депутати від «Самопомочі» прийшли на сесію, але заявили, що голосувати за бюджет не будуть. Фракція «Свободи» вагалася. За прийняття бюджету виступили БПП, «Батьківщина» і Радикальна партія Олега Ляшка.

– Якщо бюджет на буде прийнято, бюджетники отримають значно менші зарплати. Наприклад, медики – приблизно на 350 гривень. Уполовину меншу зарплату отримають учителі, – сказав у коментарі «Прочерку» депутат Олександр Радуцький. Цю думку він згодом повторив із трибуни сесії. – Крім того, є роботи, які ведуться на дорогах Черкас, наприклад, на вулиці Молоткова. Нам дуже хочеться, щоб вони не зупинялися, адже гривня з кожним днем стає дешевшою. Тому потрібний бюджет.

Проте уже на стадії затвердження порядку денного почалися проблеми: фракція «Самопомочі» не проголосувала за порядок денний із пунктом про бюджет.

– «Самопоміч» вирішила підтримати порядок денний «у цілому», якщо з нього буде виключено питання про бюджет на 2016 рік, – сказав депутат Олексій Романов.

Він пояснив, що, по-перше, проект не розглянуто в комісіях, а по-друге, його, хоч і розроблено на старій податковій базі, проте окремі пункти вибірково сформовано на базі «нового можливого Податкового кодексу». Це ставить під сумнів достовірність дохідної частини бюджету. По-третє, виявлено неоднаковий підхід до видатків різними галузями міста – якісь фінансуються повністю, якісь – ні. Нарешті, повторено помилку бюджетів попередніх років – у бюджетних програмах не зазначено напрямків використання бюджетних коштів. Бюджет сформовано нашвидкоруч, він не є прозорим і публічно не обговорювався.

Депутат Олександр Радуцький і директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган переконували, що зараз потрібно забезпечити зарплатами бюджетників, а сам бюджет можна буде вдосконалити у січні. Проте переконали вони тільки «Свободу». Позиція «Самопомочі» залишилася непохитною. Максимум на що пішла ця фракція – включити пункт про бюджет у порядок денний. Але голосувати за сам бюджет депутати з цієї фракції відмовилися категорично.

– Що ж до бюджетників, то вони отримають зарплату в повному обсязі, – висловив переконання Олексій Романов. – Ми консультувалися з фахівцями.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #20 лео 04.01.2016 08:11
О! Ще один хвахівець.Олексій Романов. Він консультувавсь. ОТ обрали ж!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #19 рандеву 30.12.2015 14:33
Це ... в окулярах сидить руки вбоки-то це й є Джуган?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #18 душеспасатель 30.12.2015 14:24
Цитую Громада:
Карася у секретарі міської ради. Із усіх депутатів він найбільш фахово підходить до всіх питань

Карась і так в печалі- бандити собак потруїли, по ночах плаче...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #17 Громада 30.12.2015 14:10
Карася у секретарі міської ради. Із усіх депутатів він найбільш фахово підходить до всіх питань
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 Старий дід 30.12.2015 13:37
Цитую Старожил:
Олексiй Романов, а з яких джерел "бюджетники отримають сiчневу зарплату в ПОВНОМУ ОБСЯЗI", якщо не прийняли бюджет на 2016 рiк? Доки цi депутати будуть над ними знущатися? З яким серцем вони пiдуть на Рiздв,янi канiкули, коли у сiчнi 20-ти тисячам осiб не буде чим годувати сiм,i? Обласний бюджет прийняли, бо там свiдомi люди працюють, а мiський - нi, бо то Карасю, то Березюку, якi навряд чи живуть на 1000 гривень,завжди хочеться щось доказати.Цiною зарплат бюджетникiв...

Почнемо з того, що освітяни та медики зарплату отримали,казнач ейство закрило 2015 рік заробітної плати, а бюджетники і так отримають меншу зарплатню, індексації відміненні. Почитайте бюджет він "бредовий" 20 млн.в нікуди! Самопоміч молодці думаюча партія!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 візажист 30.12.2015 12:13
Класне фото.Вся САМОПОМІЧ в полном зборе.А в глазах кожного: голо_с за посаду, голос за посаду- каму продатся, ккаму атдатца.зграя безработних,куд а їм за бюджетніков переживать, самім би работку найті, САМОустроітся!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 Джерело Вчасно 30.12.2015 12:12
Тобто, інтереси громади в частині неправомірного підвищення тарифів Павлу Миколайовичу були в 2013 році нецікаві!! Тарифи, які завжди не були достатньо прозорими- то нормально?!
Чи воно нормально, коли потім можна за заслуиг очолити саме Комунальне Підприємство?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Джерело Вчасно 30.12.2015 12:08
Справа про перерахунок тарифів на квартплату для населення зараз знаходиться в Апеляційному суді. І яке рішення прийме суд щодо цього питання міська влада буде виконувати. Про це розповів заступник міського голови Павло Карась, повідомляє прес-служба Черкаської міської ради. За його словами, оскільки Черкаська міська рада подала апеляцію на попереднє рішення Вищого адміністративно го суду, то воно не набрало законної сили. А отже – говорити про будь-який перерахунок тарифів за комунальні послуги – ще зарано.
Джерело: http://v4asno.com/pavlo-karas-vvazhaje-scho-hovoryty-pro-pererahunok-taryfiv-za-komunalni-posluhy-sche-zarano/ Вчасно (Черкаси) © v4asno.com
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Джерело Вчасно 30.12.2015 12:07
25 листопада 2008 року виконавчий комітет ухвалив рішення № 1747, за яким встановлюються тарифи на квартплату. Саме це рішення згодом у 2009 році прокуратура міста почала визнавати недійсним у судах. Однак у березні 2009 року виконком затверджує нове рішення під номером 239, за яким квартплата у середньому зменшується на 7%. З того часу – з 2009 року і по сьогоднішній день – тарифи змінювалися ще один раз: у 2011 році. Тоді з квартплати була виключена послуга з вивезення сміття. Суд скасував рішення № 1747, яке діяло всього чотири місяці, однак інше рішення № 239 – не скасовував. Цікаво, що основна причина скасування вищезгаданого рішення – це те, що виконавчий комітет не погодив його із профспілками, а не економічна необґрунтованіс ть тарифів. Більше того, в ухвалі Вищого адміністративно го суду жодним словом не обумовлено про проведення перерахунків за два роки. Та й механізму такого перерахунку чи повернення коштів не передбачено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Билосердешний 30.12.2015 11:02
Цитую Старожил:
Олексiй Романов, а з яких джерел "бюджетники отримають сiчневу зарплату в ПОВНОМУ ОБСЯЗI", якщо не прийняли бюджет на 2016 рiк? Обласний бюджет прийняли, бо там свiдомi люди працюють, а мiський - нi, бо то Карасю, то Березюку, якi навряд чи живуть на 1000 гривень,завжди хочеться щось доказати.Цiною зарплат бюджетникiв...

А ви взнайте фракція якої партії "забила" на сесію обласно ради? Фракція з будки Йолопуккі. А це область, а не місто. А розмови про зменшення зарплати банальне манупулювання думкою малосвічених громадян. Фінансування буде проводитися відповідно до вимого цьогорічного бюджету у розмірі 1/12.
Чи журналюга який написав цю кляузу скаже яким законодавчим актом збільшено розмір заробітної плати?
Прийняття бюджету не є законодавчим актом щодо підвищенню заробітної плати.
Так що не треба дурити народ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100