реклама

реклама

Станом на 12-00 на виборах старости смт. Ірдинь проголосували 135 виборців, що складає 19,7%. ДВК відкрилася вчасно, вибори проходять спокійно. Про це у «Фейсбуці» повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергій Пасічник.

Довідково: Білозірська сільська об'єднана територіальна громада об'єднана територіальна громада в Україні, у Черкаському районі Черкаської області. Адміністративний центр — село Білозір'я.

Утворена 26 серпня 2015 року в рамках адміністративно-територіальної реформи 2015 року. До складу громади ввійшли населені пункти Ірдинської селищної ради та Білозірської сільської ради Черкаського району.

У складі громади 3 населених пункти — смт Ірдинь, село Білозір'я та селище Баси.

Особливістю Білозірської громади є те, що її адміністративним центром є село, тому громада вважається сільською, проте до її складу входить селище міського типу. В Україні нема жодної іншої ради чи громади, в якій центром було б село при наявності в її складі міського населеного пункту.   Відповідно до ст. 14-1 та ст.51 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" у селах, селищах, визначених за рішенням місцевої ради об’єднаної територіальної громади, утвореної відповідно до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", за винятком її адміністративного центру, обирається староста на строк повноважень місцевої ради.

Староста є посадовою особою місцевого самоврядування.

Староста:

1) представляє інтереси жителів села, селища у виконавчих органах сільської, селищної, міської ради;
2) сприяє жителям села, селища у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування;
3) бере участь у підготовці проекту бюджету територіальної громади в частині фінансування програм, що реалізуються на території відповідного села, селища;
4) вносить пропозиції до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради з питань діяльності на території відповідного села, селища виконавчих органів сільської, селищної, міської ради, підприємств, установ, організацій комунальної форми власності та їх посадових осіб;
5) здійснює інші обов’язки, визначені Положенням про старосту.
Положення про старосту затверджується сільською, селищною, міською радою відповідної об’єднаної територіальної громади.

У Положенні визначаються права і обов’язки старости, порядок його звітності, інші питання, пов’язані з діяльністю старости.

Староста є членом виконавчого комітету ради об’єднаної територіальної громади за посадою

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100