реклама

реклама

На базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників триває дводенний тренінг з навчальних систем LEGO Education.

Відкрила тренінг ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, яка відзначила актуальність упровадження навчальних технологій LEGO: «Потрібно, щоб цей проект мав продовження. Ми говоримо про продуктивну педагогіку – а впровадження LEGO Education є прикладом такої педагогіки. Сьогоднішні учасники тренінгу – це ті, хто мають розпочати цей проект, опікуватися ним і сприяти щоб його реалізація відбулася».

Також ректор зазначила: «LEGO Education – це командна робота, саме тому в тренінгу взяли участь команди-представники у складі методистів методичних кабінетів, директорів та заступників директорів, вчителів інформатики, вчителів початкових класів навчальних закладів Черкащини, де вже упроваджується робототехніка на основі технологій LEGO».

«Наша область варта того, щоб  у цьому проекті бути найуспішнішою, – резюмувала Наталія Миколаївна.

Директор компанії Пролего, офіційного дистриб’ютора інноваційної міжнародної навчальної програми LEGO Education в Україні, Оксана Стоєцька відзначила значну роль Черкащини, як першопрохідця у впровадженні систем навчання LEGO Education: «Черкаська область є першою в Україні, що має цілу мережу шкіл, які будуть навчати за програмою LEGO Education. Я не перебільшую, але на вас дійсно велика відповідальність за впровадження цієї системи, за її результати».

«LEGO – це розвиток креативності, розвиток підходів до вирішення нестандартних ситуацій. LEGO – це гра протягом всього життя, адже об’єднує дітей та дорослих. Цим варто займатися, адже це майбутнє наших дітей, наше майбутнє. Ці технології  у всьому світі номер один», – наголосила представник компанії.

Також Оксана Стоєцька, здійснила презентацію еволюції технологій LEGO та представила команду тренерів програм компанії Пролего, які здійснюють навчання вчителів з технологій LEGO на місцях.

Інноваційні навчальні технології презентували представники компанії Пролего. Так, огляд програми FIRST LEGO League, у якій беруть участь більше 400 тис. дітей та 200 тис. наставників здійснив її куратор Максим Савченко.

Оксана Сущенко, методист напрямку «Початкова робототехніка WeDo: математика, наука» компанії Пролего, окреслила основи початкової робототехніки, зокрема, конструювання та програмування простих моделей роботів.

Марина Соловйова, головний методист компанії Пролего, ознайомила учасників тренінгу з наборами LEGO, пояснивши функціональні характеристики та шляхи застосування в конструюванні.

Учасники тренінгу мали можливість власноруч випробувати потенціал наборів LEGO.

Як зазначають учасники тренінгу, навчання видалося надзвичайно цікавим та корисним.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100