реклама

реклама

На початку квітня нинішнього року у Черкаській області сформується 10 сільськогосподарських кооперативів, які будуть займатися сушінням фруктів, ягідництвом та розведенням кролів. Про це сьогодні розповів начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

- На жаль, всі технології, які передбачені для великотоварного сільськогосподарського виробництва, не передбачають збільшення робочих місць. А як відомо, у селах однією з основних проблем є зайнятість населення. А тому потрібно відпрацьовувати якусь альтернативу, щоб люди мали можливість поліпшувати свій добробут.

В якості такої альтернативи головний аграрій області бачить створення кооперативів – господарств, до складу яких входять кілька сільгоспвиробників та бажаючих займатись такою діяльністю.

- Нині діючі в області кооперативи були створені на ентузіазмі людей, які зуміли об’єднати зусилля і працювати в одному напрямку. Зараз в області діє європейський проект, який передбачає створення 50 кооперативів та не менше трьохсот робочих місць. Цей проект частково фінансується за кошти обласної ради – 20%, та кошти Європейського союзу – 80%. Він передбачає створення кооперативів по вирощуванню кролів, сушінню фруктів, та ягідництву. У минулому році ми почали відбір ініціативних груп. В області з’явились 117 ініціативних груп, які готові створювати кооперативи. На базі уманського університету всі бажаючі пройшли навчання та тренінги. Сьогодні триває відбір анкет. У другій половині березня, на початку квітня буде створено перші 10 кооперативів, які будуть займатись сушінням фруктів – для них закуплені відповідні сушарки, а також ягідництвом та кролівництвом.

Саме розведення кролів, говорить начальник управління агропромислового розвитку, є більш складним процесом, ніж сушіння фруктів та ягідництво.

- Обласною радою виділено приміщення у Черкасах, там буде створена база, репродуктор, для того, щоб вирощувати кролів, які будуть передаватися кооперативам на місця. Проект забезпечуватиме клітками для кролів і молодняком. Зараз відпрацьовується питання кормової бази.

Проект з розвитку в області кролівництва та створення кооперативів цієї галузі запрацює, за словами Ігора Колодки, наприкінці нинішнього півріччя або на початку наступного.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Реаліст Комаров 13.02.2016 15:51
Через рік обовязково напишіть про успіхи, та й невдачі, подібних кооперативів. А перелік видів діяльності має бути ширшим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Ох и рожа! 13.02.2016 11:07
Они их всех в Фейсбуке на должностя выбирают?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 [email protected] 13.02.2016 07:38
Цей начальник на грошах Євросоюзу таку фейсу відкориив? Про ці кооперативи лише й мови, а коли ж кролів дадуть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100