реклама

реклама

Архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон (Луговий), якого нещодавно було призначено керувати Уманською єпархією УПЦ Московського патріархату, побував у Черкасах, повідомляє офіційний сайт єпархії.

В обласному центрі уманський архієпископ зустрівся з керівниками Черкащини і з митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм (Дмитруком).

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та голова облради Олександр Вельбівець привітали владику Пантелеімона з призначенням керуючим Уманською єпархією. Архієпископ Пантелеімон поділився з очільниками області думками щодо ситуації в країні, духовних причин її виникнення та шляхів виходу із ситуації, що склалася.

Співрозмовники дійшли спільного висновку про необхідність тісної співпраці церкви та державної влади на теренах розбудови оновленої Української держави. Державні мужі побажали владиці Пантелеімону успіхів у його архіпастирському служінні на Уманщині.

Владика Пантелеімон обмінявся з Юрієм Ткаченком та Олександром Вельбіцем пам’ятними подарунками.

Під час зустрічі з владикою Софронієм прхієпископ Пателеімон привітав черкаського митрополита з Днем народження, який той відзначав у день Стрітення Господнього 15 лютого. Митрополит Софроній у свою чергу привітав архієпископа Пантелемона із призначенням на посаду керуючого Уманською єпархією.

Архіпастирі обговорили актуальні питання життя Православної Церкви у сучасному світі. Також митрополит Софроній ознайомив архієпископа Пантелеімона із кафедральним Свято-Михайлівським собором м. Черкас та його святинями. Побували архієреї і на будівництві дзвіниці, що за проектом матиме унікальну форму голуба.

У поїздці архієпископа Пантелеімона супроводжували представники духовенства Уманської єпархії.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 християнин 26.02.2016 05:16
ротація резидентури ФСБ відбулась успішно :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100