реклама

реклама

Працівник місцевої черкаської водонасосної станції Володимир Галянський врятував черкащанку від гибелі під кригою. 66-річний чоловік власноруч витяг майже непритомну жінку з крижаної води, а потім ще й надав невідкладну допомогу. Про це повідомляє "Вікка".

Події того вечора Володимир Андрійович досі пам’ятає до дрібниць. Звичайне чергування перервав крик про допомогу. Голос лунав прямісінько з боку водойми. Придивившись, 66-річний електромонтер побачив, як під кригу йде жінка. І не розгубився.

«Ослабла зовсім, тонула і я ще нижче поліз по арматурі і постарався ухопити за капюшон. Але, коли взявся, то зрозумів, що вона тоне зовсім. Я тоді вже на одному подиху хватив її за руку і лівою ногою ламав лід і підтягнув її до берегу», - говорить Володимир Галянський.

Ризикуючи власним життям, Володимир Андрійович балансував на кризі та витяг напівпритомну жінку. Її стан, пригадує чоловік, погіршувався щохвилини.

Чоловік одразу викликав швидку. За порятунок потопельниці взялися вже медики. Жінку доставили у відділення невідкладної допомоги. Постраждалою виявилася 45-ти річна жителька Черкас. Жінка відбулася переохолодженням та легким шоком. Та наслідки могли б бути трагічнішими, кажуть медики. Аби постраждалу витягли з води бодай хвилиною пізніше.

Завідувач міського травматологічного пункту Віталій Григор'єв говорить:

«Це стрес для організму. Не всі його переживають однаково. Хтось посміється з цієї ситуації, а для когось це стане серйозною травмою. Якщо людину вчасно витягли і надали допомогу, вона зігріта, все буде добре. А якщо вона пробула тривалий час, наковталася води, розвинеться пневмонія – це може загрожувати життю».

Своє ім’я постраждала розголошувати заборонила. На зв’язок зі своїм рятівником не виходить. Працівники насосної станції досі гадають, як жінка опинилася серед ночі на території закритого підприємства. А головне  – чому пішла на кригу. Та вижити їй вдалося, переконані працівники, лише завдяки злагодженим діям пана Володимира.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100