реклама
Sucurity Police

реклама

Адвокат Роман Маселко, який займався справами Автомайдану з самого їх початку і зараз є членом Адвокатської дорадчої групи, на круглому столі в прес-центрі газети «Нова Доба» у п’ятницю зазначив, що понад 330 суддів безпосередньо виносили рішення стосовно справ Майдану і підлягають під дію законів «Про очищення влади» та «Про відновлення довіри до судової влади».


Їх може бути і більше, але досі не має зведеного реєстру по таким суддям.

По Закону «Про відновлення довіри до судової влади» зараз є 22 рішення Вищої ради юстиції щодо звільнення суддів, які базуються на висновках тимчасової спеціальної комісії про наявність в діях суддів ознак порушення присяги, в тому числі одне рішення - по судді Чорнобаївського районного суду Нелі Цибрі.

Однак судді оскаржують рішення Вищої ради юстиції до суду, і вже є як мінімум 6 рішень Вищого адміністративного суду на користь суддів.

Є також 8 рішень Президента про звільнення, однак всі вони теж оскаржені.

По Закону «Про очищення влади» Роману Маселку відомий тільки один випадок його застосування щодо судді – було рішення Вищої ради юстиції відносно колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова про звільнення у зв’язку з тим, що він обіймав посаду члена Вищої ради юстиції за часів Януковича.

За словами адвоката, судді зайняли шалену захисну позицію, кругова порука у них найсильніша з усіх інших органів, до цього вони мають найсильніші гарантії. Треба працювати над притягненням до кримінальної відповідальності суддів, адже вони вчинили тяжкі злочини – виносили завідомо неправосудні рішення. Кримінальні справи порушені, вже є ті, які передані до суду.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Петрович 15.03.2016 08:07
Потрібно впровадити прямі вибори суддів хоча б місцевих судів. Тоді судді будуть відчувати відповідальніст ь за свої дії, а в період виборчої кампанії народ взнає багато чого нового про своїх "героїв".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Кар 14.03.2016 08:39
Если нельзя по закону загнать судью в угол за неправильное решение то просто берете его сотню дел и находите чисто ПРООЦЕСУАЛЬНЫЕ прощелки судьи - которые он ОБЯЗАН был придерживаться - и на выход... все доказано протоколами заседаний!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Зіновій 13.03.2016 19:19
Ну я все розумію, але як же це так!!! Чому мова йде тільки по справах автомайдану? А інші не люди чи що? Та таких неправосудних рішень (в тому числі і в порядку цивільного, господарського та адміністративно го судочинств) кожне третє! Всі чудово знають, що хабарництво в наших судах таке ж природнє явище як погода. Проте, це взагалі нікого не колише. Ні хвалене СБУ, ні круту поліцію. А де ж їх робота по суддям? Де хабарники в мантіях? Робота в цьому напрямку дорівнює нулю! Та й взагалі судді не несуть ніякої відповідальност і, то чому б їм цим не займатись?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Olex 13.03.2016 18:50
Смерть ворогам!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100