реклама

реклама

«Наше – найкраще!» – пояснював голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб журналістам з усієї України необхідність відродження цукрозаводів Черкащини. 9 вересня завдяки акції «Пізнаємо Україну разом!» губернатор мав нагоду розповісти представникам ЗМІ з усіх кінців країни, як він працює в області.

 – Я їздив до села Бужанка, де ми відкрили цукровий завод. У радянські часи Черкащина славилася як цукроварний край. Кожен десятий кілограм в Радянському Союзі вироблявся саме тут. Працювало майже 30 цукрозаводів! Торік, коли я прийшов сюди працювати, працювало всього три заводи. З цим заводом, який ми відкрили, нині працюватиме 7 заводів! Ми цього року випустимо цукру, я думаю, десь 15% від загальноукраїнського показника, – хвалився Сергій Тулуб.

Голова Черкаської ОДА радіє підйому економіки регіону за час свого керування

Голова Черкаської ОДА радіє підйому економіки регіону за час свого керування

У розмові з журналістами Сергій Борисович також згадав своє перше знайомство з цукрозаводами Черкащини. Як виявилося, знайомство не було солодким…

– Коли я вперше торік прийшов на Цибулівський цукрозавод, а потім Селищанський, то подумав: «Сергію, куди ти попав?...». Але найголовніше, що вони спрацювали і дали цукор вищої якості! Друге питання: кожен з них має до тисячі робочих місць. Щодо зарплат. Підзиваю у Бужанці жінку і питаю, яка зарплата. Тільки, кажу, по-чесному. Бо губернатору треба казати, як батюшці. А вона каже: 4 тисячі гривень. І це вони ще цукор не випускали. Я питаю керівника, а що ж буде, як цукор почнете випускати. Він каже: буде десь 5,5-6 тисяч гривень. І це в селі Бужанка! – захоплено розповідав губернатор.

Але коли пригадав обладнання на тому заводі, посумнішав.

– Цей завод народився в 1857 році. Йому більше ста років. Двічі робили реконструкцію. І все-таки… Там стіл побачили у одній лабораторії 1932 року і ваги 1914 року. Але вони працюють! 1 мільйон 200 тисяч буряку перероблять. А наступного року ми домовилися, що вони будуть робити реконструкцію і їх потужність збільшиться в півтора рази! – запевнив Сергій Тулуб.

Губернатор зазначив, що на Черкащині з 30 цукрових, що були тут колись, можна відновити ще три-чотири.

– Все інше вирізано, знищено, залишилися лише майданчики. Я зараз воюю з одним Кам’янським цукрозаводом за те, щоб приватна особа, яка там все має, не вирізала це обладнання на металолом. Я кажу продай, але не вирізай. Але закон на їх боці… Поки не домовився, – зізнався Сергій Тулуб.

реклама

Коментарі  

 
+8 #9 ЯR 13.09.2011 13:18
Цитую Михалыч:
Да вы радоваться должны а ня язвить!!

Тебе в Черкассах никто ничего не должен! Тебе должен Донбасс - зарплату за мексиканский сериал хвалебного прогибания. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #8 Михалыч 13.09.2011 09:22
Вот блин заработало а вам и тут не угодить!!! Да вы радоваться должны а ня язвить!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 tycoon 12.09.2011 21:18
Який 1 млн. 200 тис. буряку для Бужанки? Там завод переробляє максимум 1500 тон буряку на добу. Якщо навіть завод працюватиме 60 діб на повну потужність, переробить всього 90 тис.т. В Україні лише один завод здатен переробити таку кількість буряку, але це не Бужанка!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #6 Оксана Колісник 12.09.2011 20:00
Ага, і в сільських магазинах продукти виставляли під приїзд губернатора по вдвічи нижчих, ніж скрізь, цінах, позичали у інших продукти, аби торгові полиці виглядали подібніше до міських, розставляли це чемненько і ...закривали магазини, аби місцеві не налетіли на таке "чудо" і не зіпсували "ікебану" до височайших оглядин. Потім, звісно, все віддавалося, ціни ставали як було... Зате губернатор має враження, які і до цих пір не втратили яскравості. Що ж: "чарівна сила мистецтва", як казав незабутній Аркадій Райкін. Мистецтва окозамилювання...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Україна 12.09.2011 18:41
Ох і розсмішив!Перед цим були збори,всим розяснили як правильно відповідати губеру. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Михалыч 12.09.2011 17:34
4 косаря для села очень прилично. Если так на самом деле - респект и уважуха
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Балтімор 12.09.2011 15:55
папал ты Серьога! :cry: :cry: :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Микола Заїць 12.09.2011 14:18
Як би Тулуб не бахвалився, а Бужанський цукровий завод, немає сировини навіть на місяць роботи! ... Де буряк?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Арсенюк 12.09.2011 12:18
Ой привик цей чоловяга язиком тріпати тай годі. Звідкілля директор Бужанського цукрозаводу візьми 4 тисячі заробітної плати жіночці із Бужанки, як завод більш 10 років не працював, для того щоб заплатити зарлату потрібно щоб завод запрацював і випустив перший цукор....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100