реклама

реклама

Черкасам вдалося скоротити дефіцит по заробітній платі працівникам бюджетної сфери на 17 млн. грн.: з 40 млн. грн. на початку року до 24 млн. грн. за 8 місяців. Це вдалося зробити завдяки роботі у трьох напрямках. За рахунок перевиконання загального фонду бюджету, економії ресурсів і отриманні державних коштів.

За словами міського голови Сергія Одарича, майже 90% міського бюджету йде на «проїдання» - виплату заробітних плат вчителям, медикам, вихователям дитячих садочків і оплату за комунальні послуги у школах, садочках, лікарнях і поліклініках. А лише 10% коштів міського бюджету – на розвиток. Приміром, у розвинених країнах на оплату заробітних плат спрямовується 50-60% міського бюджету.

Скоротити дефіцит з 40 млн. грн. до 24 млн. грн. вдалося за рахунок того, що міська влада працювала у кількох напрямках одночасно.

По-перше, це жорстка економія ресурсів і видатків. Завдяки програмам з енергозбереження, встановленню лічильників, регуляторів тепла, склопакетів і індивідуальних теплових пунктів у навчальних закладах вдалося заощадити «комунальні» кошти. Економія по деяких школах досягала 26%.

По-друге, додаткове фінансування з Києва. Мерії Черкас вдалося отримати дотацію у 8 млн. грн. з державного бюджету.

По-третє, перевиконання бюджету. За 8 місяців вдалося перевиконати доходи міського бюджету на більш як 5% до затвердженого плану. Понадпланово надійшло 4,2 млн. грн. Усі ці кошти були направлені на покриття дефіциту із заробітної плати вчителям і медикам, працівникам культури і вихователям дитячих садочків.

Сергій Одарич говорить, що залишок дефіциту у 24 млн. грн. – це фактично одномісячний фонд оплати праці бюджетникам. Мерія має намір продовжувати звертатися до Кабінету Міністрів України, а при потребі і до Президента України.

– Заробітна плата бюджетників – це державні повноваження і за це має відповідати держава. Тому було б логічним, коли держава надасть цільові субвенції на покриття такого дефіциту, — говорить міський голова.

За його словами, бюджет розвитку міста виконаний нині на 82%. Це вдалося зробити за рахунок випуску муніципальних облігацій на загальну суму 60 млн. грн. Ці кошти направлять на ремонт основних транспортних магістралей Черкас. Частину робіт розпочнуть цього, решту – вже на весні наступного року. Про це інформує прес-служба міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Оксана 13.09.2011 20:54
Шановний пане ОДАРИЧ! Ви провели дуже мале скорочення працівників, ви б хоть трошки подивились на штатні розписи скільки у вас та в директорів департаментів заступників, а тоді говорили за незабезпеченіст ь по заробітній платі,у вас же свій на свому і кожний тягне свого друга.От ви й проїдете кошти місцевого бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Фелікс 13.09.2011 09:14
ХРОНІЧНА ЩОРІЧНА(!!!) БРЕХНЯ ОДАРИЧА!!!
АДЖЕ ЗАХИЩЕНІ СТАТТІ БЮДЖЕТУ НА ДЕЛЕГОВАНІ ДЕРЖАВОЮ ПОВНОВАЖЕННЯ (В Т.Ч. НА ОСВІТУ), ЯКИМИ Є ЗАРПЛАТИ, ФІНАНСУЮТЬСЯ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ НА 100%!!!
МЕТА БРЕХНІ - ЗАСТАВИТИ БЮДЖЕТНИКІВ БРАТИ ВІДПУСТКИ ЗА СВІЙ РАХУНОК, ЯКІ ВОНИ, ЯК САДОМАЗОРХІСТИ, ПІД ТИСКОМ І ПОГРОЗАМИ ОДАРИЧА БЕРУТЬ ЩОРІЧНО.
АДЖЕ ЧИМ БІЛЬШЕ ОДАРИЧ ЗЕКОНОМИТЬ ТАКИМ ЧИНОМ, ТО БІЛЬШЕ ВКРАДЕ ЧЕРЕЗ ЛАТАННЯ ВТРИДОРОГА ДОРІГ, КОМУНІКАЦІЙ, СУБИ І Т.П. .
БРЕХЛИВИЙ МЕР - БРЕХЛИВА І ЙОГО КОМАНДА!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100