реклама

реклама

Сьогодні у Соснівському районному суді Черкас продовжиться розгляд справи про вбивство журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка. 4 квітня 2014 року його викрали із власного подвір’я у Корсунь-Шевченківському, а наступного дня знайшли закатованим у замаскованій ямі зі сміттям у Виграївському лісі. Наразі на лаві підсудних троє молодиків. Однак досі не встановлено замовника вбивства. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Увечері 4 квітня 2014 року Василь Сергієнко у майці та капцях пішов на подвір’я зачинити ворота. І фактично відразу закричав. У темряві старенька мама журналіста, що вийшла на вулицю, розгледіла, як троє чоловіків у чорному та в масках схилилися над її сином. А потім заштовхали чоловіка в машину, що стояла навпроти двору, і вивезли. Як згадує дружина журналіста Валентина, кілька днів на подвір’ї та дорозі все ще лишалася велика смуга крові Василя.

«Я просто боялася читати судовий висновок, тому що боялася прочитати подробиці, що вони з ним робили. На ньому не було живого місця, просто не було живого місця. Як вони його катували! 17 ножових ран, різані рани шиї, перелом основи черепа. Вони ж йому зламали верхню щелепу і ніс. І кров там заливала, я ж розумію це як лікар», – пояснює вона.

Жінка пригадує, що незадовго до вбивства Василеві Сергієнку погрожували, прослуховували телефони та стежили за ним. Дружина навіть пропонувала йому на певний час виїхати із Корсунь-Шевченківського, куди він переїхав із Запоріжжя, аби доглянути стареньку маму.

«Він мені сказав, що йому погрожували, але хто це робив – я не знаю. Вони (з іншими активістами) ж на блокпостах біля Корсунь-Шевченківського автобуси затримували з «тітушками» та «беркутом». От після цього йому почали погрожувати, так я розумію», – продовжує Валентина Сергієнко.

Утім, дружина закатованого активіста не відкидає, що вбивство пов’язане із журналістською дільністю чоловіка. Зокрема, із викриттям корупційних схем та незаконних захоплень земель на Корсунщині.

Наразі на лаві підсудних – троє молодиків. Валентина Сергієнко припускає, що це це лише частина виконавців вбивства її чоловіка. Жінка вважає, що їх було шестеро чи семеро. Крім того, серед підозрюваних немає замовника.

«У мене надії мало. Яка може бути справедливість, якщо навіть не всі виконавці на лаві підсудних», – говорить жінка.

Нині справа складається із 16 томів. Під час першого судового засідання жоден із підозрюваних у викраденні та вбивстві Сергієнка своєї провини не визнав. Окрім кримінальної відповідальності, потерпіла сторона вимагає компенсацію моральної шкоди у розмірі двох мільйонів гривень. Суму визначила адвокат Євгенія Закревська, каже Валентина Сергієнко. Для неї ці гроші не мають значення, адже жодними мільйонами втрату чоловіка не компенсувати.

Сьогодні під час судового засідання мають заслухати перших свідків, серед яких і 89-річна мама Василя Сергієнка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100