реклама
Sucurity Police

реклама

На початку засідання VIII сесії обласної ради депутатам зробили зауваження за те, що погано виконують свої обов’язки. Голова постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування Анатолій Кузьмінський зауважив: частина з них не ходить на засідання постійних комісій, що є невиконанням депутатських обов’язків.

 - Друга проблема, що не всі депутати голосують. Може, депутати думають, що це їхнє право – голосувати чи ні. Але нас сюди обрали, уповноважили. Голосувати потрібно, а то вже інша річ – «за», «проти» чи утриматись.

Та попри зауваження, не всі депутати надто переймалися своєю дисципліною під час засідання. Години через дві після початку роботи в системі для голосування стався збій. Поки її налаштовували, голова обласної ради Валерій Черняк сказав голосувати підніманням рук. «Під шумок» дехто з депутатів уже встав і почав просуватися в бік виходу, аж поки голова не звернув на це увагу.

Від депутатів обласної ради вимагають більшої дисциплінованості

Від депутатів обласної ради вимагають більшої дисциплінованості

Декого з присутніх у сесійній залі «дисциплінував» губернатор Сергій Тулуб. Зокрема, під час розгляду питання про хід виконання програми «Турбота» депутат обласної ради Наталія Горбенко почала звертатися із запитаннями до начальника головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф ОДА Володимира Брожика. Та відповів їй Тулуб:

- Ви кожного тижня в понеділок у мене збираєтеся разом з ним. Ставте питання, я вам на все відповім стовідсотково, навіть на те, що не треба. А не на сесії отут два керівники ставите одне одному питання! Сідайте! – перервав уже тривале обговорення губернатор.

Не дуже «гладко» пройшло й питання про протест прокурора на рішення обласної ради від 14 серпня 2001 року «Про внесення земель Кременчуцького водосховища до земель загального користування сільських рад».  Як пояснив заступник прокурора області Геннадій Мовчан, цим рішенням сільські ради мали право розпоряджатися землями прибережної зони. Однак, відповідно до чинного законодавства нині це питання – в компетенції Верховної Ради. Тому рішення своїх попередників депутати мають скасувати.

- А де ви були 10 років? – звернувся до прокурора депутат Станіслав Овчаренко від фракції «Батьківщина». – І чому ви не йдете до суду, раз рішення обласної ради незаконне?

- Назвіть конкретні порушення, чому ми повинні відміняти рішення, - підтримав його однопартієць Михайло Мушієк.

Та поки прокурор намагався пояснити, що річ не в порушеннях, а в підходах, у обговорення втрутився губернатор.

- Зараз питання розглядається по суті: сільські ради не мають права роздавати землі. В цьому й полягає порушення – у рішенні тодішньої сесії, - сказав він.

Суперечки щодо цього питання виникли ще й під час засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, соціального розвитку села та земельних відносин. Про це сказав її голова Геннадій Бобов. Та все ж більшістю голосів під час сесії протест прокурора підтримали.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100