реклама
Sucurity Police

реклама

Значна більшість черкащан, а це 79%, схвально поставились до запровадження переатестації усіх суддів на предмет компетентності, доброчесності та етичності поведінки. Про це на сьогоднішній прес-конференції у Черкасах розповів експерт Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.

- На цей час було прийнято кілька законів з дуже гучними назвами, це і про відновлення довіри до судової влади і про забезпечення права на справедливий суд. Але, ні довіри, ні забезпечення права на справедливий суд, на жаль, так і не вдалося досягнути. Зокрема, і через величезний опір з боку судової системи, - розповів заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.

Експерт наголошує, що рівень довіри до судової влади за останні кілька років в Україні, в тому числі й на Черкащині, знизився.

- Рівень довіри до судової системи в Україні у 2013 році за часів Януковича складав 12% - це був найнижчий показник у Європі та один з найнижчих у світі. У 2015 році рівень довіри зменшився і склав 5%.

За словами пана Романа більше половини черкащан, як і мешканців центральних областей України, вважають проведення судової реформи одним із нагальних питань.

- У Черкаській області та інших областях Центральної України проблема незначно, але менш гостра ніж в інших регіонах, зокрема в Західній Україні, - додає експерт. - Люди називають 5 топ-проблем судової влади: корупція, залежність від олігархів, залежність від політиків, ухвалення замовних рішень і поширеність кругової поруки в судовій системі.

Роман Куйбіда стверджує: бачення проблеми експертами майже не відрізняється від бачення цієї ж проблеми пересічними громадянами.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 бородатий анекдот 30.03.2016 18:36
Сантехник в обкомі КПРС:"Дядьки,тут не унітази потрібно міняти,а всю систему"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Ура 30.03.2016 14:36
Гнать в шию, суди давно перетворились в судилища, закони тільки для вибраних, мирянам же лише тюрми. Всю правоохоронну і судову систему треба ламати до коліна. Краще нехай ніякої не буде а ніж така, брехлива, корумпована, а головне направлена на знищення власного народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 стабилизец 30.03.2016 14:30
этта толька на словах. при надобности же каждый туземец кидается искать выходы на ту самую ненавистную систему, шоб парешали, отмазали, поспособствовал и, воспрепятствова ли и прочая :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Язон 30.03.2016 14:06
Помилвся пан Роман. 79% суддів черкащани ладні повісити на найближчій гілляці чи ліхрарі. А от решту - треба перебирати-аттестувати....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100