реклама

реклама

Річку Суха Згар, яка свого часу найбільше постраждала внаслідок зупинки очисних споруд Золотоноші, очистили. Каналізаційні стоки, які роками нищили все живе в річці, звідти прибрали і у вигляді мулу склали вздовж русла.

Про це в коментарі «Прочерку» повідомив голова Золотоніської райдержадміністрації Олександр Лісовий.

Нагадаємо, що після того, як реконструкцію очисних споруд було в цілому завершено, народний депутат Владислав Голуб домігся виділення коштів із держбюджету на очистку Сухої Згарі. Олександр Лісовий обіцяв, що очисні роботи буде завершено до початку весняних сільгоспробіт.

– Річка повністю почищена, – повідомив він у сьогоднішньому коментарі «Прочерку». – Ми з технаглядом зробили виконавцеві робіт (київській компанії «Магік», – ред.) зауваження, що необхідно той мул, який піднято з дна річки і складено у вигляді так званих «кавальєрів», розрівняти. Це робиться зараз, тому що раніше мул був мерзлий і не піддавався розгортанню.

Олександр Анатолійович наголосив, що було зроблено аналіз цього мулу, і є висновок санітарної служби, що він не містить шкідливих речовин – все це самі органічні відходи. Роботи з розгортання мають завершитися найближчими днями.

– Тепер якість води у річці набагато краща, ніж була до розчистки. Це не тільки підтверджується аналізами, а й помітно неозброєним оком, – твердить Олександр Лісовий.

Крім Сухої Згарі, розчистики потребує також річка Золотоношка. Але для цього необхідні додаткові кошти, яких поки що немає.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Еколог 31.03.2016 11:33
На екологію коштів завжди немає, доки не гряне грім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100