реклама
Sucurity Police

реклама

Майже половина містян, 48% висловили гордість за своє місто Черкаси. Такий результат дослідження, проведеного в 22 обласних центрах України, Маріуполі й Сєвєродонецьку на замовлення уряду Канади.

Як зазначає «Українська правда», найбільше своїми містами в Україні пишаються львів’яни (73%), вінничани (72%), одесити (72%), харків’яни та івано-франківці (71%) і тернополяни (70%).

«У деякій мірі» задоволені своїм містом 35% черкасців, не дуже задоволені 11%, а зовсім не задоволені – 3%. Ще 3% опитаних не змогли відповісти на запитання. Черкаси посіли 18 місце в рейтингу задоволеності жителів своїми містами.

Як пояснюють автори дослідження, йдеться передусім про задоволення містянами роботою місцевої влади і муніципальними сервісами.

Міський громадський транспорт «відмінним» вважають 3% жителів Черкас, «хорошим» – 39%, «середнім» – 41%, «поганим» – 13%, «жахливим» – 4%. 1% опитаних не відповіли на запитання. За показником оцінки місцевими жителями громадського транспорту Черкаси опинилися на шостому місці серед великих міст України, поступившись Сєверодонецьку, Харкову, Вінниці, Хмельницькому і Тернополю.

Вуличне освітлення в Черкасах вважають «відмінним» 5% опитаних, «хорошим» – 39%, «середнім» – 33%, «поганим» – 20%, «жахливим» – 3%. Не відповів 1% опитаних. Якістю освітлення, як його сприймають місцеві жителі, Черкаси поступилися Харкову, Вінниці, Львову та Івано-Франківську.

Черкаські школи вважають «відмінними» 4% жителів, «хорошими» – 38%, «середніми» – 39%, «поганими» – 8%, «жахливими» – 2%, не відповіли 8%. За цим показником попереду Черкас опинилися Хмельницький, Ужгород, Вінниця, Львів і Сєверодонецьк.

Дитячі садочки Черкас є «відмінними» на думку 4% жителів міста, «хорошими» їх вважають 32% опитаних, «середніми» – 42%, «поганими» – 10%, «жахливими» – 4%, не відповіли 8%. Попереду Черкас – усього три міста: Хмельницький, Вінниця і Ужгород.

Прибирання сміття в Черкасах вважають «відмінним» 4%, «хорошим» – 47%, «середнім» – 36%, «поганим» – 10%, «жахливим» – 3%. Кращі показники у Харкова, Вінниці, Львова і Тернополя.

За показником якості тротуарів (у сприйнятті містян) Черкаси опинилися в середині списку. «Відмінними» черкаські тротуари вважає 1% опитаних, «хорошими» – 15%, «середніми» – 38%, «поганими» – 29%, «жахливими» – 17%. 1% опитаних не відповів на це запитання. Найкращі тротуари у Вінниці, найгірші – в Ужгороді.

Містяни також повідомили, як часто вони прибирають вулиці, парки, саджають дерева на волонтерських засадах. «Регулярно» це роблять 5% черкасців, «досить часто» – 16%, «зрідка» – 40%, «ніколи» – 33%. Не відповіли 5% опитаних. За цим показником черкащан випередили більш активні (або менш чесні?) жителі Полтави, Кіровограда, Хмельницького, Дніпропетровська і Чернівців.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #3 стабилизец 31.03.2016 13:19
хде это они живого черкащанина отловить умудрились. большинство - случайно застрявшие транзитеры из сел до киева и дальше. по сравнению с их малой родиной черкассы, конечно, мегаполисссс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Семен 31.03.2016 12:27
так Черкассы уже не мисто а так ПГТ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Dobrij 31.03.2016 11:48
Да... Гордиться нам особо нечем :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100