реклама

реклама

Спеціальну піч для спалювання ампутованих кінцівок, людських органів, зараженої крові та інших біологічних відходів незабаром відкриють у Черкасах. Це дозволить безпечно утилізувати медичний матеріал й захистить від поширення можливих інфекцій. Майбутня муфельна піч стане першою в Черкасах, що використовуватиметься для таких цілей.

Нині біологічні відходи знешкоджують шляхом захоронення в так званій “ямі Беккера”, що знаходиться на території міського сміттєзвалища. Однак, за словами  директора департаменту охорони здоров’я та соціальної політики Черкаського міськвиконкому Олега Стадника, станом на сьогодні завантаженість цієї ями підходить до кінця.

– Нині в Черкасах є проблема з утилізацією біологічних відходів. Дуже часто у медичних закладах не дотримуються санітарних норм, зберігаючи такий матеріал тривалий час у звичайних ящиках для сміття. А це може спричинити появу і розвиток внутрішньолікарняних інфекцій, – говорить Олег Стадник. – Крім того, погіршується санітарна ситуація навколо “ями Беккера”, в якій нині захоронюють непотрібний медичних матеріал. Тому було вирішено облаштувати в Черкасах муфельну піч, в якій можна безпечно знешкоджувати різні біологічні відходи.

Обладнання муфельної печі закупило Головне управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації. Загальна вартість усього проекту становить понад півмільйона гривень. Після придбання піч передали для обслуговування й використання міській владі Черкас.

Нині в місті займаються пошуком земельної ділянки, так як є певні вимоги розміщення муфельної печі. Зокрема, для неї потрібне одноповерхове приміщення, яке б було віддалене від житлових будинків. Попередньо планують розмістити цей крематорій на території Комунального підприємства “Екологія”.

Працювати муфельна піч буде або на газу, або ж на дизельному паливі. За словами Олега Стадника, крім медичної галузі, її можна буде використовувати й для потреб житлово-комунального господарства. Зокрема, для утилізації мертвих бездомних тварин. Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Обиватель 16.09.2011 08:25
УТИЛИЗАТОР A2600 http://flashr.com.ua/ru/katalog/utilizatoryi/utilizator_a2600.html потрібно було це,а купили те, що було комусь потрібно продати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Обиватель 16.09.2011 08:12
Му́фельна піч — це піч, яка має муфель, тобто посудину, котра захищає вироби, які випалюються чи нагріваються, від прямої дії вогню та продуктів горіння. Муфельна піч використовуєтьс я для нагрівання різноманітних матеріалів до певної температури. Використовуєтьс я для плавлення, гартування чи іншої термообробки металів, випалювання керамічних, порцелянових, емальованих виробів, спалювання, сушіння. ??????А ту пічку то купили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Обиватель 16.09.2011 08:10
Слава Богу,що нарешті дійшли руки..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100