реклама

реклама

Впливовий нардеп стає на захист прав черкаського адвоката

Впливовий нардеп стає на захист прав черкаського адвоката

У відповідь на звернення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України», в якому йдеться про незаконні дії працівників правоохоронних органів, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вимагає від Генерального прокурора Віктора Пшонки організувати ретельну перевірку вказаних у зверненні фактів та доводів і вжити дієвих заходів прокурорського реагування. Про це йдеться на персональному сайті політика.

 «17 серпня 2011 року адвокат Карпенко Дмитро Володимирович, виконуючи свої службові обов’язки по захисту прав законних інтересів свого клієнта Кучеренка В.Д.,  був  незаконно затриманий та побитий співробітниками оперативного підрозділу «Сокіл» УБОЗ УМВС України в Черкаській області, - йдеться у зверненні народного депутата. - Після закінчення робочого дня, підзахисний Кучеренко В.Д., у якого цього ж дня закінчився термін запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, був доставлений до суду, однак чергового судді вже не виявилося на місці. Замість того, щоб звільнити підслідного, працівники міліції знову посадили його в автомобіль, щоб відвезти в невідомому напрямку. Коли адвокат Карпенко Д.В. звернувся до правоохоронців з питаннями, куди везуть його підзахисного і на якій підставі його утримують під вартою, бійці підрозділу «Сокіл», не маючи на те законних підстав, із застосуванням фізичного насильства, затягли його через ворота на територію двору суду та почали бити на очах у свідків».

Також у зверненні Гриценко наголошується, що зі слів адвоката, в автомобілі після тривалих  тортур у вигляді погроз, мордування, катування, численних ударів в різні частини тіла, переважно по спині та тулубу, з нього зняли наручники та зрештою відпустили, після чого він негайно викликав швидку допомогу, оскільки не міг вільно рухатись, і був доставлений до лікарні, де і на даний час проходить лікування.

Враховуючи вищезазначене, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони вимагає від Генпрокурора втрутитися та вжити відповідних заходів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100