реклама

реклама

Жителі черкаського будинку, що за адресою бульвар Шевченка, 352, які захистили свій двір від забудови, створюють ОСББ, щоб сповна розпоряджатися прилеглою до будинку територіє. Про це «Прочерку» повідомила юрист, яка представляє інтереси мешканців будинку, Марина Василенко.

На фото – об’єднання мешканців будинку проти забудовника

На фото – об’єднання мешканців будинку проти забудовника

Нагадаємо, що конфлікт стосовно забудови на бул. Шевченка, 352 виник навесні, коли забудовник перейшов до активних дій у дворі будинку, заявивши про законність будівництва.

У свою чергу мешканці будинку виступили проти забудови і робили це цілком самостійно, а не за гроші, що звучало в деяких ЗМІ. Більше того, люди виступали і проти паркінгу на місці забудови, бо вважали, що мова йтиме насправді знову ж про зведення багатоповерхівки, адже саме на це забудовник отримав містобудівні умови та обмеження від виконкому. Разом з тим, на вільному місці мешканці хотіли створити дитячий майданчик.

Тож, як стверджують мешканці будинку, на захист свого двору вини виходили цілком свідомо, а інформація щодо участі їх у мітингу з корисливих мотивів лише порочить їх ділову честь та репутацію.

Після обурення і численних протестів мешканців міськрада скасувала містобудівну документацію.

– Проблеми в нас розпочалися 9 березня, коли в наш двір приїхав кран, інша техніка і 75% двору почали відгороджувати бетонними плитами. Мешканці, звісно, були обурені, стали блокувати роботу і викликати поліцію. Нам заявили, що всі дозволи на будівництво є. Але ми пішли до чиновників. Бо в будинку проживає близько 500 дітей, в дворі дуже багато автомобілів. Але забудовник поставив свою ціль, а саме будівництво будинку, тож нам довелося якось відстоювати свою територію. Якщо ви побачите, де були поставлені бетонні стовпчики, то зрозумієте, що закривається як заїзд до під’їзду, так і пожежний виїзд, – розповідає мешканка будинку Анна Космина.

Фото з архіву мешканців будинку

Фото з архіву мешканців будинку

– Коли ми купували квартири, то нам казали про майданчик, паркінг, а насправді за десять років ні майданчику, ні паркінгу не зробили нам, проте тепер ми ризикуємо втратити і ту територію, яку є можливість облаштувати, – сказала Анна Космина.

Поки рішення про будівництво призупинене, жителі будинку створюють ОСББ.

DSC_0048

– Створивши ОСББ, жителі мають право отримати прибудинкову територію собі у власність. Наразі ОСББ у процесі створення, документи підготовлені. Питання потребує близько місяця часу. І вже отримавши землю, жителі самі вирішуватимуть, чи робити там паркову, чи дитячий майданчик, – зазначила Марина Василенко.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 федор принципиальный 11.04.2016 16:51
Один мусоросборник на перекрестке,где стояла "Звездочка"уже построили-в центре города на долгие годы бомжатник-памятник парашутисту одарычу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Свояк 11.04.2016 15:18
ОСББ то ви стоврите... тільки не плутайте будинки що стоять на балансі міськаріди (СУБів) з будинком збудованим приватним бізнесом!!!!

Тому користі від усіх цих дій - майже ніякої якщо не буде згоди та доброї волі забудовника цього будинку!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100