реклама

реклама

Ігоря Гурбича били п'ятеро хасидів (фото "ГПУ")

Ігоря Гурбича били п'ятеро хасидів (фото "ГПУ")

В Умані міліція заарештувала шістьох єврейських паломників-хасидів, які вступили в конфлікт із місцевими жителями. Інцидент стався вчора, 15 вересня. П’ятьох уже випустили під заставу в 10 тисяч доларів, один ще лишається під вартою. Про це повідомляє сайт «Izrus». Конфлікт стався напередодні увечері.

Уманчани кажуть, що на них напали паломники, останні в свою чергу звинувачують місцевих жителів, що ті вигукували антисемітські лайки.  Про подробиці інциденту писала «Газета по-українськи». За її інформацією, в районі паломництва брацлавських хасидів п'ятеро паломників побили місцевого жителя. В уманця струс мозку та садна, правоохоронці шукають нападників.

"Ми сиділи за столиком, говорили, – розповідає постраждалий Ігор Гурбіч. – Підійшло двоє хасидів. Один поставив ногу на лавочку, ми йому зробили зауваження, щоб забрав ногу, він не реагував, почав говорити образливі слова на своїй мові. Я хотів забрати його ногу, але він другою ногою вдарив мене в лице. Я побіг за ним, щоб розібратися в ситуації, але коли наздогнав, то мене накинулися п'ять хасидів, оточили і почали з усіх сторін бити по чому бачили. Сам я нічого зробити їм не міг. Підбігли наші хлопці, які це побачили і розборонили нас".

Конфлікт стався на очах десятків людей.

"Я бачив, як це все було, – розповів уманець Олександр Гуменюк. – Хлопці на лавці сиділи, хасид прийшов поставив ногу на лавку і стоїть. Йому кажуть – забери, він не хотів. А тоді з ноги вдарив в лице того, що його ногу хотів зняти".

Розібратися у ситуації разом з правоохоронцями, прийшов і голова Благодійного фонду імені Рабі Нахмана Даніель Даян. Він пояснив, що такі випадки трапляються, коли в одному місці скупчується багато людей.

На минулому тижні 6 вересня син Даніеля Даяна – Натан – побив лопатою місцевого студента. Інцидент стався на вулиці Пушкіна, коли 19-річний Олег Денисюк разом з двома друзями йшов до магазину.

"Я йшов дорогою збоку, – розповів Олег. – Ззаду їхав скутер, наїхав мені на ногу. Скутером керував хасид. Я зробив йому зауваження. Він плюнув мені на ноги і поїхав. Я кажу, зачекай поговоримо, що ж ти робиш? Пішов за ним. Трохи далі по Пушкіна була група хасидів, він десь подівся. Я хотів запитати тих хасидів, хто це і щоб вони пояснили йому, що так робити не можна. Я ж ніякої агресії не виявляв до нього. Звідкись з'явився цей хасид, в руках тримав лопату. Я одразу нічого не зрозумів, а він накинувся на мене з цією лопатою. Я ухилися, відбив удар рукою, другий удар попав мені в голову".

Місцеві жителі, що вибігли рятувати хлопця викликали міліцію.

Деталі обох інцидентів з'ясовують правоохоронці.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Рефері 19.09.2011 16:25
Цитую Патріот:
***я все більше і більше схиляюсь до думки що в Умань треба скінхедів навезти.. хай теж побісогонять ***

Ні, просто з нашого міліцейського генерала єфрейтора треба зробить за стан "правопорядку" в Умані.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Патріот 19.09.2011 08:55
***я все більше і більше схиляюсь до думки що в Умань треба скінхедів навезти.. хай теж побісогонять ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100