реклама

реклама

У Чигирині продовжує роботу сьомий симпозіум народного мистецтва «Суботів-2011». Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, традиційно на мистецькому форумі проводять майстер-класи для учнівської молоді.

13 та 14 вересня в Чигиринському будинку дитячої та юнацької творчості своє вміння продемонстрували майстрині з Києва - з лозоплетіння Зінаїда Лугова та соломоплетіння Раїса Павленко. Учні під керівництвом майстринь освоювали техніку плетіння в два і три прути, навчилися виготовляти основу виробів з лози та пташку і павучків із соломи. Петриківський розпис представляли художниці із знаменитої Петриківки − Наталія Рибак та Людмила Захарченко, які навчили дітей елементам цього мистецтва. А з унікальною технікою народного малярства – малювання на склі – учнів знайомила художниця з Полтави Наталія Дігтяр.

Майстер-клас з соломоплетіння та лозоплетіння для студентів Чигиринського технікуму Уманського державного університету садівництва майстрині Зінаїда Лугова та Раїса Павленко провели на виробничій базі Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

Під час проведення майстер-класів співробітники заповідника організували виставку робіт учасників попередніх симпозіумів «Плетене диво».

Як повідомляє сайт «Наше коло» підсумкова виставка робіт учасників симпозіуму буде відкрита 18 вересня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100