реклама

реклама

архівне фото

архівне фото

У Черкасах люди з обмеженими фізичними можливостями мають можливість займатися водною реабілітацією у басейні, розташованого на території Центрального стадіону. Цьому сприяє  міжгалузевий центр реабілітації «Спортивно-оздоровчий центр інвалідів «Українська мрія» за фінансової підтримки мерії Черкас. Заняття  у басейні проводяться з 14-00 до14-45 у понеділок, вівторок, середу, четвер та п’ятницю.

 За словами заступника голови виконавчого комітету  громадської  організації інвалідів  Міжгалузевий центр  реабілітації «Спортивно-оздоровчий центр інвалідів  «Українська мрія»  Сергія Назаренка,  послуги з водної реабілітації є досить актуальними, як для людей з обмеженими фізичними можливостями, так і тих, хто переніс інфаркт, чи, приміром, інсульт тощо. Також це гарна профілактика підтримання здоров’я для людей старшого та літнього віку. Тому серед клієнтів Центру є як інваліди (від хворих на ДЦП до олігофренів), так і городяни, яким потрібна реабілітація після складних операцій, а також пенсіонери.

Приміром, найстаршому любителю водних процедур Центру вже виповнилось 76 років, тоді як меншенькому – лиш вісім. Але для  таких «критичних» вікових груп обов’язковою умовою є: для дітей – присутність на заняттях когось батьків, а для людей літнього віку – наявність довідки від кардіолога з дозволом відвідувати басейн.

До речі, кожен з них для занять у басейні безкоштовно отримує належну «екіпіровку»: надувні пояси, ласти, «лопатки» для рук, що особливо актуально, для тих, хто має проблеми з координацією рухів (інваліди).

Загалом щорічно (з вересня по червень) водну реабілітацію у  центральному басейні Черкас здійснюють близько п’ятисот клієнтів «Спортивно-оздоровчого центру інвалідів  «Українська мрія». Цьому, зокрема, сприяє мерія Черкас, передбачивши у міському бюджеті кошти для підтримки здоров’я та реалізації талантів людей з обмеженими фізичними можливостями. А саме: 43,1 тисячі гривень отримав цього року Центр на фізичне оздоровлення інвалідів у водному середовищі, проведення конкурсу талантів «Материнська любов» та психологічно-пізнавального заходу «Віра в себе».

Заняття у басейні з людьми, яким потрібний особливий нагляд, проводять фахівці, які мають відповідну підготовку та знання.

Для довідки:

Для того, аби людям обмеженими фізичними можливостями скористатись послугами басейну до Центру необхідно надати направлення від лікаря з дозволом відвідувати  такі заняття, а також відповідну довідку від кожвендиспансера (що знаходиться по вулиці Можайського).

Прийом заявок від бажаючих здійснює заступник голови виконавчого комітету організації Назаренко Сергій Юрійович за тел.: (093)334-14-93 та 64-34-17.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100