реклама

реклама

Депутати від «Вільних демократів» звернулися до Юрія Луценка, лідера фракції БПП у Верховній Раді,  із проханням вплинути на черкаських колег-депутатів щодо підтримки проекту рішення міської ради про запровадження у черкасах системи електронних закупівель «Прозоро».

ПАРТІЯ ВІЛЬНИХ ДЕМОКРАТІВ

м. Черкаси, вул. Горького, 27, (0472) 56-33-47, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Керівнику фракції БПП

у Верховній Раді України

Луценку Ю.В

 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Юрію Віталійовичу!

Ми, депутати Черкаської міської ради від Партії Вільних Демократів, звертаємося до Вас, як до лідера президентської партії з вимогою вплинути на депутатів, які у міській раді представляють Блок Петра Порошенка «Солідарність». Ми підтримуємо Ваше бажання побороти корупцію в Україні, змінити систему проведення закупівель, раціонально використовувати бюджетні кошти. На жаль, бажання керівництва партії, яку ви маєте честь представляти у парламенті, не співпадають із бажанням депутатів від Блоку Петра Порошенка у Черкаській міській раді.

Це явно проявилося 31 березня 2016 року під час засідання сесії міської ради, де розглядалося питання про запровадження у Черкасах системи електронних закупівель «ПРОЗОРО». Тоді майже всі депутати від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» — а це четверо із шести — утрималися при голосуванні. Таким чином, питання про впровадження системи «ПРОЗОРО» у Черкасах було загальмоване на кілька місяців. Утримавшись, депутати від «Солідарності» зберегли у Черкасах корупційну схему, за якою чиновники мерії одноосібно укладають угоди із підрядниками, нераціонально використовуються кошти громади міста.

Як Вам відомо, система «ПРОЗОРО», яка втілюється в життя по всій Україні, дозволяю заощаджувати кошти бюджетів, зменшувати корупційну складову. Як приклад, в Україні завдяки системі «ПРОЗОРО» уже зекономлено понад 1,6 млрд грн. В середньому на кожному електронному аукціоні суми від стартових зменшуються на 8-10%.

Сьогодні у Черкасах понад 300 мільйонів гривень бюджетних коштів чиновники черкаського міськвиконкому розподіляють одноосібно. Вони самі визначають хто ремонтуватиме вулицю, хто ставитиме в садочку склопакети, яка фірма робитиме ремонт тротуарів чи проводитиме освітлення. Зазвичай це одні і ті ж фірми, одних і тих самих людей. Жодної конкуренції! «Прозоро» дозволяє проводити міні-торги і надавати ці замовлення не обраним, а тим, хто дійсно дав меншу ціну і зробить роботи не менш якісно. Бюджет має працювати на громаду Черкас, а не на кишені чиновників!

Партія вільних демократів підтримує запровадження «Прозоро» у Черкасах. Ми завжди виступали проти нераціонального використання бюджетних коштів. І просимо Вас, Юрію Віталійовичу, вплинути на своїх однопартійців і змусити їх на найближчій сесії, де розглядатиметься це питання, підтримати систему електронних торгів у Черкасах. Переконані, що вище партійне керівництво має вплив на своїх представників у Черкасах!

З повагою

депутати Черкаської міської ради від Партії вільних демократів

Про це інформує сайт ПВД.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 опер 19.04.2016 15:35
Скоро в Черкасах буде з БПП теж саме, що і з Ляшками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Форум 19.04.2016 14:10
Це навіть ВЖЕ не смішно!
"Дядінька Юра! А ваші "дражнются", "плюються" і "показують язик"!
Вони зовсім "не слухняні"! Зробіть їм "ну-ну-ну"! І пообіцяйте. якщо вони не "виправляться" - зробити "а-та-та по ж-ж-ж"...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Андрій 19.04.2016 14:10
Цікаво, чому аж 5(!) вільних демократів-депутатів були відсутні, коли голосувалось таке важливе рішення? Хочеться вірити, але якось дуже нелогічно все виходить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100