реклама

реклама

Закінчився другий конкурс міні-грантів проекту «Kiev Dialogue» в Черкаській області. Участь у конкурсі взяли 22 громадські організації та благодійні фонди з 10-ти міст та сіл Черкащини.  Про це інформує ГО «Молода Черкащина» у Фейсбуці.

Конкурсна рада прийняла рішення підтримати в 2016 році наступні організації такі проекти:

1. Канівська громадська організація суспільних ініціатив «Разом», м. Канів, проект «Життя красиве, коли кольорове»

Проект передбачає проведення конкурсу та створення арт-об'єкту на стіні одного з будинків Канева, чим покладе початок серії муралів, які змінять візуальний стиль міста. Реалізація проекту різнобарвить зовнішній вигляд Канева, дасть поштовх для популяризації вуличного мистецтва в громаді та створить нові яскраві визначні місця в туристичному Каневі.

2. Громадська організація «Промолодь», м. Черкаси, проект «Черкаси в ракурсі»

Підтримку отримала ініціатива “Free walking tours Cherkasy”, яка має на меті показати унікальні сторони Черкас максимально широкій аудиторії шляхом проведення циклу фото-екскурсій містом та виставки найкращих фото-робіт. Поєднання формату пішохідної екскурсії і фотографування цікавих місць дасть можливість учасникам краще запам’ятати почуте і побачене, адже вони будуть брати активну участь у процесі. А фото - як матеріальний результат кожної екскурсії - допоможуть поширювати інформацію про цікаві місця та історії Черкас.

3. Черкаський обласний осередок «Ліги соціальних працівників України», м. Сміла, проект «Батьківство в радість»

Метою проекту «Батьківство в радість» є підвищення рівня компетентності молодих батьків, членів родин сіл Холоднянське, Балаклея та Теклине Смілянського району Черкаської області у догляді та розвитку дітей дошкільного віку; а також активізація територіальних сільських громад у покращенні умов для освіти. Проект передбачає для молодих батьків тренінгову програму, яка дозволить більше дізнатись про конструктивну взаємодію з дітьми та розвине у учасників навички забезпечення дисципліни без покарань. Крім того, проект допоможе виявити батьків-лідерів, які в подальшому можуть стати авторами соціальних ініціатив в своїх громадах.

4. Громадська організація «Спілка учасників АТО Шполянського району», м. Шпола, проект «Збережемо історію разом!»

Метою проекту є розвиток патріотичного виховання, виховання любові до рідного краю та вшанування його Героїв - людей, які гідно відстоювали свою думку та Батьківщину. Проект передбачає створення в Шполянському районному краєзнавчому музеї постійно діючої експозиції, що присвячена подіям на Євромайдані та в зоні АТО, та землякам, що брали участь в цих історичних подіях.

5. Громадська організація Дитячо-юнацький спортивний клуб з бойових мистецтв «Надія», с. Сагунівка Черкаського району, проект «Сучасна бібліотека – майбутнє наших дітей»

Проект має на меті підтримати перетворення Сагунівської сільської бібліотеки в сучасний інформаційно-ресурсний центр села. Передбачається створення літературної студії для дітей та юнацтва «Читання з радістю», а також придбання колекції книг для дітей та юнацтва. В рамках літературної студії молодих сагунівчан очікують зустрічі з письменниками та митцями, різноманітні інтерактивні творчі зайняття, постановка вистав, тощо.

6. Громадська організація «Асоціація громадських ініціатив «Місто на «Че» , м. Черкаси, проект «Черкаський фестиваль кіно»

Додаткова підтримка надана на організацію фестивалю короткометражного кіно «КіноШот» у м. Черкаси, який відбудеться з 19 по 21 серпня в Долині Троянд https://www.facebook.com/kinoshotfest/?fref=ts . "КіноШот" - це мистецький захід для творчого спілкування, розширення й зміцнення творчих та дружніх зв'язків, обміну досвідом між молодими українськими режисерами і заслуженими кінематографістами України.

В цьому році майже 50% учасників конкурсу вперше зверталися за грантовою підтримкою власних суспільно-корисних ідей.

Загальний розподілений фонд конкурсу міні-грантів складає 58201,00 гривня.

Конкурс відбувся в рамках Проекту «Київський Діалог» за підтримки Міністерства Закордонних Справ Федеративної Республіки Німеччина.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100