реклама
Sucurity Police

реклама

До Черкас планує переїхати Луганський державний медичний університет. Наразі у виші розглядають таку можливість та ведуть перемовини на рівні керівництва Черкаської області. Розглядають варіанти повного або часткового розташування навчального закладу у місті. Про це сайту vikka.ua повідомив проректор Луганського державного медичного університету Сергій Смірнов.

"Якщо будуть створені умови для організації навчального процесу – залишимося у Черкасах, якщо ні – поїдемо в інше місто. Все залежить від керівництва Черкаської області та зокрема Черкас. Наскільки я зрозумів, обласна адміністрація зацікавлена у цьому", –  розповів він та підкреслив, що Черкаси повністю підходять для розташування навчальної бази університету.

Більш конкретні результати перемовин, кількість студентів, що зможе навчати виш у Черкасах, проректор ВНЗ обіцяє повідомити на початку червня. У разі позитивного вирішення питання, вже з наступного року в Черкасах навчатимуть майбутніх лікарів. Але ці плани поки що задекларовані на рівні усного меморандуму.

"Головне, щоб були приміщення для навчального процесу та приміщення для студентських гуртожитків. Також необхідно десь тимчасово розміщувати відряджених у Черкаси викладачів", –  пояснив Сергій Смірнов.

За його словами, до бойових дій на Донбасі Луганський державний медичний університет навчав 6 тисяч осіб, та включав 800 осіб штату, з них – 500 викладачів. "Це був доволі потужний виш і це наші можливості", – розповів проректор.

У той же час Сергій Смірнов заперечив можливість розташування вишу на базі Черкаського медичного коледжу. "Ми обговорювали питання можливої взаємодії. Це один з найкращих коледжів в Україні. У них своя стезя розвитку, а становлення університету – це окрема справа", – пояснив Сергій Смірнов.

Він повідомив, що наразі ректор Луганського державного медичного університету Ігор Іоффе перебуває в Міністерстві охорони здоров’я та займається вирішенням цього питання.

Про наміри розмістити у Черкасах філію луганського вишу підтвердили і в управлінні освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

"Луганський медуніверситет вивчає можливість розміщувати у нас свою філію. Їх галузеве підпорядкування відноситься до управління охорони здоров’я і наразі вони напряму спілкуються з ними", – зазначив vikka.ua начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Наразі Луганський медуніверситет розташований у невеличкому місті Рубіжне, що на Луганщині. Після оголошення так званої "ЛНР" та з початком бойових дій на Донбасі частина складу викладачів та студентства Луганського державного медичного університету вирішила залишитися у складі України та підпорядкуванні українській владі. Вони змушені були виїхати з Луганська.

Колишній викладач Луганського державного медичного університету Валерій Бібік зазначив, що університет переїхав до Рубіжного півтора роки тому.

"Частина викладачів та студентів переїхала до Рубіжного, частина залишилася у Луганську у підпорядкуванні самопроголошеної республіки. Деякі викладачі переїхали до Росії, дехто виїхав у Київ, Миколаїв, Харків. Стоматологи влаштувалися в Одесі. Але це не заважає декому з них приїздити в "ЛНР" та викладати там", – пояснив він.

За словами Валерія Бібіка, до війни у вишу була чи не найбільша серед українських навчальних закладів кількість студентів-іноземців. Наразі майже всі вони забрали документи.

Вищі навчальні заклади Донбасу мають позитивний досвід переведення навчальної бази до інших регіонів України. Зокрема після окупації Донецька Донецький національний університет ім. В. Стуса переїхав до Вінниці. Наразі там функціонує 9 факультетів вишу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #15 Володимир 27.05.2016 08:44
Такі всі радісні, як півень після курки...

Ви хоч думаєте, що це вдарить по ринку освітніх послуг на Черкащині?

А про "русскомірскій елємєнт" уже забули? Чи ви думаєте, такі прям поцрєоти сюди приїдуть вас навчатЬ??

Ага! ЩАЗ!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #14 Маладца, луганчане! 26.05.2016 17:08
Всегда радуюсь таким новостям. Чем больше разумных людей покидают территорию, оккупированную дауном путлером - тем лучше. Никому не хочется жить в нью-абхазии)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Реаліст 26.05.2016 17:05
Цитую Черкащанин:
А люди їдуть і їдуть подалі від "прєлєстєй руссськава міра"...

Сто відсотків! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Джон Дір 26.05.2016 16:54
Цитую Gostь:
Пусть приезжают! Только не знаю, сможет ли наша городская власть это устроить...


Хто б це влаштував увійшов би в історію Черкащини (в позитивному сенсі)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #11 лего 26.05.2016 16:45
Цитую ДАВАЙ ТКАЧЕНКО!:
Классная идея! Давай Ткаченко заткнеш рот Томенку, шо ты не инициативный. И Железный бы сделал шаг в плане переизбрания! Давайте пацаны сделайте что нибудь для региона, не только ж карманы набивать.


100%!!!!!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 лего 26.05.2016 16:42
Для міста це було б добре, та навряд чи наша ніяка влада на це здатна
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 ДАВАЙ ТКАЧЕНКО! 26.05.2016 16:28
Классная идея! Давай Ткаченко заткнеш рот Томенку, шо ты не инициативный. И Железный бы сделал шаг в плане переизбрания! Давайте пацаны сделайте что нибудь для региона, не только ж карманы набивать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #8 Прикол 26.05.2016 11:36
Луганський універ ім. Даля в Черкаському інституті банківської справи вже розмістили? А хто тепер луганських стоматологів хтось на своїх площах прийме? Це усе через гроші, а не якусь благодійність, бо хочуть заробити на студентах-іноземцях, яких вони ніби до Черкас привезуть. Треба не зупинятися, а укладати вже побратимство з Луганськом та Донецьком. Бо гроші ж не пахнуть :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #7 Семен 26.05.2016 10:47
На табачке места много, пусть едут. Еще приборостроител ьный, Импульс, Химреактив гуляют.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #6 Реґіональна Тальнівщина 26.05.2016 09:43
Цитую Gostь:
Пусть приезжают! Только не знаю, сможет ли наша городская власть это устроить...


Можна було б заселити в погорілий театр і нехай самі ремонтують. Алкоголіків-артистів - відправити в АТО.

Все одно від нього ніякого толку, тільки бюджет проїдають
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100