реклама

реклама

ВО "Свободі" не вдалося прикритися "зустріччю з виборцями".

Активістам ВО "Свободи" не вдалося провести заборонену акцію "Умань без хасидів". Протестувальники спробували переконати міліцію, що зібралися на зустріч із виборцями, але викрили себе, коли рушили колоною, викрикуючи гасла проти паломників.
umhas7
"Беркут" набрав два автозаки з затриманими. Літні свідки затримання пішли до міліції визволяти "діток". Про це інформує tochka.net.

Зустріч із виборцями

22 вересня Черкаський окружний суд заборонив уманській ВО "Свободі" проводити будь-які акції з 23 вересня по 10 жовтня.

umhas3

Незважаючи на заборону суду, близько 100 активістів ВО "Свобода" зібралися біля пам'ятника Гонті та Залізняку в Умані на акцію проти паломництва хасидів.

umhas4

Їх оточили десятки співробітників "Беркута", але "свободівці" заявили, що тут відбувається зустріч із виборцями. "Зустріч із виборцями" міліція не стала забороняти, проте оточення не зняла і попросила прибрати гасла, залишивши тільки національні прапори.

Діти Тягнибока

Потім активісти "Свободи" рушили далі, скандуючи "Умань без хасидів!". Беркутівці почали хапати протестувальників, заводячи їх силою в автозаки. У відділок міліції поїхало дві машини з 60 затриманими.

umhas5

"Інтерфакс-Україна" повідомляє, що при цьому близько сотні місцевих жителів, здебільшого люди похилого віку, захищали мітингувальників і кричали: "Що ви робите? Це ж діти!". Деякі пішли до міліції визволяти затриманих.

Свободівці і близько 30 місцевих жителів зібралися біля будівлі міліції, куди привезли затриманих, і вимагають їх відпустити. Коли до відділку спробував зайти депутат Київоблради Андрій Іллєнко, почалася бійка.

До людей, які зібралися біля відділку, вийшов начальник міськвідділу міліції і заявив, що затриманих відпустять, щойно складуть на них протоколи.

umhas2

"У них були димові шашки, рогатки та інші предмети нападу", - сказала начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Вікторія Кушнір, додавши, що учасники акції тримали плакати антисемітської спрямованості.

Біоконтроль за хасидами

Партія Олега Тягнибока вимагає від влади контролювати паломників: "визначити статус" хасидів, запровадити для них біометричний контроль, рекомендувати приїжджим перебувати в суворо визначених місцях.

Тягнибок побоюється, що паломники приїжджають з країн, "де зараз панують різні вірусні інфекції". При цьому політик не вважає себе антисемітом. Те саме він казав торік про свої слова про "боротьбу з жидвою та іншою нечистю".

Вчора ввечері в Умані було введено пропускний режим через щорічне паломництво хасидів до могили цадика Нахмана. Цьогоріч їх очікують 30 тисяч.

У «Свободі» кажуть, що міліція влаштувала провокацію

ВО "Свобода" називає брутальною провокацією інформацію МВС про те, що в Умані в представників об'єднання були димові шашки й рогатки.

umhas1

У заяві прес-служби "Свободи" йдеться, що учасники акції не порушували громадського порядку і не чинили спротиву співробітникам внутрішніх органів.

"Натомість, саме міліція, нехтуючи громадянськими правами українців і перевищуючи свої власні повноваження, застосувала силу проти мирних людей", - йдеться в заяві.

Журналісти, які були присутні на акції, можуть підтвердити, що мітингувальники жодними забороненими засобами не користувались і ксенофобських плакатів не тримали, зазначають у прес-службі.

"Свобода" також повідомляє, що неповнолітній Артур Кравченко, якого жорстоко побили співробітники міліції, а згодом з місця подій забрала "швидка", зараз перебуває в уманській лікарні.

umhas6

"Міліціянти погрожували хлопцеві, намагаючись змусити його написати заяву, що важку травму він дістав нібито без участі "правоохоронців", - стверджують у прес-службі, зазначаючи, що в потерпілого, ймовірно, травма хребта.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #3 Андрій 27.09.2011 00:05
нічого собі дітки! бики здорові вже!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 delk_s 26.09.2011 09:35
А де ми живем? Вже не можна в своїй країні за свою країну мітенгувати... Так і стяг жовто-син в Умані заборонять(((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Рефері 26.09.2011 09:00
А чому слово "дітки" взяте у лапки? Хіба не видно, що більшість з тих, кого мутузив міліцейський спецназ - таки неповнолітні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100