реклама

реклама

Учора в Умані брацлавські хасиди почали святкувати настання 5772 року за іудейським календарем. Як повідомляє газета «Комерсант», в місто прибула рекордна кількість паломників – близько 30 тисяч. Прямо на вулицях хасиди, одягнуті в білий одяг, читали молитви, співали й обнімалися. До головної святині брацлавських хасидів – могили ребе Нахмана – вишикувалися великі черги. Саму могилу, накриту чимось на зразок ринкового павільйону, обступили паломники, які молилися й співали пісні.

 У центрі міста буквально всі стіни й паркани були покриті афішами на ідиші. А на в’їзді в Умань на стовпах, тинах приватних будинків, магазинах і автомобілях висіли таблички з написом «Здам квартиру».

hasssddddd

Місцеві жителі про паломників відгукуються по-різному.

hasssddddd2

- Все для них стараємося. Кажуть, що вони хуліганять, але я такого не помічала, - каже журналістові видання жінка середніх років.

hasssddddd4

Та більшості прибуття хасидів – не до душі.

- Вони тут хуліганять, п’ють, до дівчат пристають, - каже «Комерсанту» Валерій. – Тільки частина жителів заробляє на них і мовчить, а інша заздрить, що не може заробити.

hasssddddd3

Нагадаємо, що святкування Рош-га-Шани почалося з конфлікту, коли  паломників зустріли представники «Свободи» мітингом протесту. Акція проти хасидів закінчилась сутичкою з міліцією.

hasssddddd5 

hasssddddd6 

hasssddddd1 

Усі фото - інформаційне агентство Reuters.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Rebrov 26.09.2011 10:39
Ребята, сколько уже можно об этих хасидах материалы публиковать? Как не зайду - хасиды и хасиды. Явный перебор пошел.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100