реклама

реклама

Найстарша жителька Вотилівки Лисянського району Ялина Поліщук впевнена, що до 95 років вона дожила тільки завдяки тому, що з усіма була в мирі, уникала сварок і щиро бажала ближньому добра. Привітати місцеву довгожительку  прийшли  директор Лисянської філії «Урожаю» і  волонтер Благодійного фонду «Урожай-громаді» Віталій Горяінов та сільський голова Петро Вишнівецький. Від Благодійного фонду Ялині Гнатівні разом із квітами та святковим  тортом вручили матеріальну допомогу.

- Якби мені повернути молодість і сили, то, мабуть, пішла б знову корову доїти, – каже старенька. – Дояркою 30 років працювала. Спочатку вручну доїла, а коли в колгосп  апарати привезли, то й не знала, де дітися від щастя. Наскільки ж легше було!

У свої 95 років Ялина Гнатівна майже не хворіє, тверезо мислить, правда, трохи недобачає. Щоранку, каже,  стає на колінах у молитві і дякує Богові за те, що досі тримає її на землі. За своє життя бачила багато горя: поховала чоловіка, невістку, внука. Пережила війну і голодомор. Щоб вижити, у 33-ому, пригадує, чухрали листя з вишні, висушували і перетирали, додавали дрібку борошна і пекли млинці, гіркі на смак.

Віталій Горяінов, привітавши довгожительку, наголосив на тому, що для людини в такому поважному віці надзвичайно важливо відчувати підтримку і небайдужість рідних, близьких людей, сусідів.

Для молодого покоління Ялина Поліщук повинна бути прикладом людини, яка, пройшовши життєві труднощі, не просто зберегла в душі світло, а вміє ділитися цим багатством з іншими, – каже Віталій Горяінов. – За праведне життя Бог завжди нагороджує людину довголіттям. Якщо Ялина Гнатівна дожила до 95 років, значить життя її було благочестивим.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100