реклама

реклама

27 травня, 20 слухачів навчального пункту, що пройшли первинну підготовку і отримали професію пожежного-рятувальника, склали Присягу на вірність народові України.

Урочиста подія вперше відбулась коло пам’ятника «Нескореним Чорнобилем», який нещодавно було встановлено та відкрито на фасаді аварійно-рятувального загону спецпризначення. На урочистостях з цієї нагоди були присутні, керівництво Управління ДСНС, начальники пожежно-рятувальних підрозділів та ветерани ДСНС.

Вшанувавши пам‘ять усіх загиблих, але нескорених пожежних та рятувальників, що пройшли Чорнобиль, випускники в урочистій обстановці, виходячи один за одним з однострою колег, склали присягу на вірність народові України.

Вітаючи після закінчення офіційної церемонії молодих рятувальників, заступник начальника Управління ДСНС В’ячеслав Перевізник особливо наголосив на особливій відповідальності кожного з прийнявши присягу.

- «Приймаючи присягу ви повинні знати, сьогодні, наша служба, професія рятувальника, в суспільстві має великий рівень довіри. І тому, ваше першочергове завдання, не лише виправдати цю довіру, а й зробити усе можливе, аби суспільство і надалі було впевнене у тому, що поруч знаходяться справжні професіонали, які будь - яку хвилину готові прийти на допомогу і надати оперативну та високопрофесійну допомогу».

Завершуючи свій виступ В‘ячеслав Миколайович особливо наголосив, на особистому розвитку кожного рятувальника, - «Ви не повинні зупинятися у своєму професійному зростанні. Кожного дня ставте перед собою нові завдання і досягайте їх. Тільки так, працюючи над собою, ви врешті-решт зможете стати справжнім професіоналом у новобраній непростій, але поважній та важливій професії».

Виступаючи перед випускниками учбового пункту, голова ветеранської організації полковник у відставці Тимофій Андрійчук, особливий наголос зробив  на особливому значенні Присяги у житті кожного рятувальника.

- «Маючи за плечима 50 років служіння народові України я дуже добре пам‘ятаю свою Присягу, те яке значення вона мала особисто для мене впродовж усієї служби. Тому я хотів би, щоб кожен із Вас так само добре запам‘ятав і цей день, і кожне слово клятви вірності, яке ви промовили перед своїми товаришами. Щоб Присяга стала важливою віхою на шляху вашого становлення, як людини, як рятувальника, як справжнього чоловіка.  Пожежно-рятувальна служба добре відома своїми сильними взаємними стосунками всередині колективу. З давніх часів, ще з часів пожежної охорони, вона вчила братерству, взаємодопомозі, відповідальності, професіоналізму, мужності та справжньому життю. Це те, що наповнить життя кожного з Вас особливим сенсом, це те, що вам доведеться опановувати та берегти,» – підкреслив Тимофій Іванович.

Вже завтра усі випускники у відповідності до розподілу прибудуть до пожежно-рятувальних підрозділів області, аби вже у складі бойових розрахунків стати на захист громадян та територій від різноманітних надзвичайних подій.

Про це повідомили в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Петрович 29.05.2016 08:48
Сташенко попер на Крим свої активи рятувати. Знає, що Україна добра і тут ніхто нічого у нього не забере, напевно, що і пенсію від України одержує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Знаю 28.05.2016 11:09
А що коментарі про порушення присязі заступнтка Гвоздя С. Сташенка не актуальні? Чого забанюєм? Чи за то що регіонал Гвоздь , товариш Томенка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Знаю 27.05.2016 22:27
Після того як перший зам. Гвоздя Сташенко склав присягу на вірність Росії в період окупації України , і ніхто на це не реагує ... Про яке патріотичне виховання може бути мова!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100