реклама

реклама

Віталія Дядченка, який до цього виконував обов’язки директора черкаського тролейбусного парку, призначено начальником управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку МВК. Відтепер він відповідатиме за роботу громадського транспорту, освітлення міста, впорядкування доріг і тротуарів, а також за роботу світлофорів.

Нині найголовнішим завданням для Віталія Дядченка є впровадження Концепції розвитку інфраструктури громадського транспорту міста на 2011-2015 роки. Цей документ проходить обговорення в депутатських комісіях і на найближчому засіданні сесії його розглядатиме міська рада.

Віталій Дядченко говорить, що Концепція допоможе впорядкувати рух громадського транспорту у Черкасах. Пріоритет при розробці Концепції віддаватиметься саме  тролейбусам.

Концепція має п’ять розділів: реконструкцію мереж маршрутів громадського транспорту, проведення конкурсу на обслуговування маршрутів, система продажу квитків, управління паркуванням та управління транспортними потоками і зменшення заторів.

— Подібну Концепцію розробив Львів, готуючись до Євро-2012. Ми пішли їхніми стопами. Львів нині перебуває на останній стадії реалізації цього документа, а ми лише розпочинаємо перші кроки. Щоб впровадити Концепцію розвитку інфраструктури громадського транспорту львів’янам знадобилося два роки. Ми ж хочемо, використовуючи досвід наших колег, зробити це за рік, — повідомив Віталій Дядченко.

За його словами, усю необхідну документацію (створення мережі, проведення досліджень, планування схем тощо) Черкаси планують виконати за рахунок грантових коштів. Приміром, Львів розробив схему за 1 млн. 100 тис. євро гранту, наданого Європейським банком реконструкції та розвитку.

Концепція передбачає створення єдиного транспортного підприємства, яке визначатиме маршрути для громадського транспорту, а потім виставлятиме їх на конкурс. Приватні перевізники, вигравши конкурс, возитимуть пасажирів. Натомість вони не матимуть «контакту» з грішми. Збиранням коштів і продажем єдиних квитків (як для автобусів, так і для тролейбусів) займатиметься єдине транспортне підприємство, яке оплачуватиме приватним перевізникам не за пасажира, а за 1 км пробігу. Таким чином у Черкасах не буде гонитви між громадським транспортом. Автобуси і тролейбуси курсуватимуть виключно за графіком.

Віталій Дядченко також повідомив, що його посаду у тролейбусному парку зайняв Василь Буренок, який до того працював головним інженером КП «Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньобудинкових систем».

— З трудовим колективом, як говорять деякі ЗМІ, у мене не було конфлікту. Були непорозуміння з окремими людьми, яким не подобалося те, що ми, провівши серію перевірок, віднайшли купу порушень і розпочали виводити підприємство з кризи. Дехто хотів залишити усе так, як є. А ми запропонували інші шляхи вирішення проблеми. Звісно, вони не популярні, адже зачіпають особисті меркантильні інтереси певного кола людей, — говорить Віталій Дяченко.

Він переконаний, що іншого шляху, ніж розпочати непопулярні реформи в тролейбусному парку не було. Адже ситуація там була катастрофічною. Це був вимушений крок. Тому не виключено, що найближчим часом може зменшитися кількість тролейбусів на лініях. Переважно це пов’язане з тим, що більшість маршрутів збиткові. А нарощувати заборгованість вже немає куди. Віталій Дядченко переконаний, що наступного року ситуація покращиться, адже у державному бюджеті закладена більша сума для Черкаської області на компенсацію пільгових перевезень громадян.

Про це інформує прес-служба МВК.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 ВІДЧУВАЮ,ЩО 28.09.2011 09:05
найближчим часом траликів ми зовсім не побачимо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Сева 27.09.2011 15:14
Так, пусти "Козла" в огород де росте капуста. Він буде впроваджувати практику Львова?.
Чи знає цей пан , що у Львові проїзд в маршрутках дві гривни?
Чому в Черкасах 2,50. Чиї інтереси пролобіювали депутати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Саллі - з м/ф Тачки 27.09.2011 13:11
Капець містечку!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 IPQ 27.09.2011 13:02
""найближчим часом може зменшитися кількість тролейбусів на лініях""
Ну, правильно! Сначала их порезал на металл, откуда же им взяться на линиях?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100