реклама

реклама

Черкаська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» розглядає акт агресії, вчинений владою та керівництвом обласного управління міліції, що застосувала брутальну силу проти мирних громадян України, вчинивши побиття людей бійцями спецпідрозділу «Беркут», як сплановану владою акцію залякування нескорених та небайдужих. Про це йдеться у заяві обласної організації «ВО «Свобода» з приводу побиття людей працівниками міліції 25 вересня в Умані.

«Свободівці» вимагають відставки усіх посадовців, що причетні до порушення закону, від відповідних органів вимагає дати правову оцінку діям працівників міліції та представників влади і притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Як зазначає голова Черкаської обласної «Свободи» Тетяна Чорномаз, влада поширює неправду, розповідаючи, ніби націоналісти проводили несанкціонований та заборонений марш проти хасидського свавілля.

– Насправді свободівці виконали рішення суду та проводили лише зустріч із виборцями депутата Уманської міської ради Богданом Чорномазом, депутатами місцевих рад від ВО «Свобода» Черкащини та Київщини. Міліція оточила та напала на учасників цієї зустрічі, що неорганізовано поверталися у своїх справах, та навіть просто на пішоходів, що проходили повз. Ми домагатимемося того, щоб кожний винний у цій бійні посадовець отримав покарання, – наголосила Тетяна Чорномаз.

На запитання журналістів щодо нібито вилучення у безпідставно затриманих українців небезпечних предметів, зокрема зброї, голова Уманської «Свободи» Юрій Ботнар відповів:

– Міліція та влада займаються свідомим перекручуванням фактів щодо усього, що сталося в той день. Кажучи неправду про кожну дрібницю вони підривають довіру до себе та свій авторитет – і без того надто хиткий. Що ж до того, що у затриманих було вилучено небезпечні речі чи зброя – взагалі абсурд, адже жодної зброї на світлинах, які надала міліція немає. Хіба що міліція вважає зброєю рогатки чи рибальські вудки або еспандери. Ми вчергове маємо змогу побачити, що влада використовує міліцію, як каральний орган, що влада все частіше зважується на застосування сили проти мирних українців. Зрештою маємо змогу побачити, чиїм інтересам прислуговує влада та підконтрольні їй міліція та суди, – наголосив Юрій Ботнар.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100