реклама
Sucurity Police

реклама

В Україні можуть знову подорожчати імпортні автомобілі. Уряд затвердив звернення до СОТ щодо підвищення ввізних мит на імпортні автомобілі з 10% до 25%. Чинне 10% мито пропонується збільшити до того рівня, який був до вступу країни в організацію, пише «Комерсант Україна».

Як інформує видання, на підвищенні ввізних мит наполягали автовиробники. «Ми отримали від них пропозицію, проаналізували і вирішили почати консультації з членами СОТ», – повідомило джерело в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, зазначивши, що рішення звернутися до СОТ з вимогою переглянути ставки вже прийнято Кабміном.

Виробники неодноразово вимагали захистити внутрішній ринок.

– Ми вклали близько 300 мільйонів доларів у будівництво автозаводу в Черкасах, і зараз це підприємство завантажене лише на 15%, – говорить віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчак. – Збільшення мит захистить ринок, дозволить нам створити робочі місця і завантажити потужності.

За даними інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, до вступу України до СОТ, в 2008 році, частка автомобілів українського виробництва в продажах становила 64%, а за підсумками 2010 року знизилася до 50%.

У тому випадку, якщо СОТ дасть згоду на введення мит, імпортери будуть змушені підвищити ціни.

Коли Україна вступила до СОТ, імпортні автомобілі подешевшали на 10-13%, нагадує гендиректор «Авто Інтернешнл» Олена Дуніна. На думку Дуніної, тепер попит зміститься у бік автомобілів компактного і малого класів, а також б/у і продукції «сірих» дилерів.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Андрій 28.09.2011 17:33
одні корита нам підсовують) самі сволота їздіть на тих ладах та таврюшках! чого я, громадянин України, працюючий, не можу їздити на іномарці як нормальна людина?! Ото весь автопарк іжів, таврій, ланосів, лад туди під верховну раду, нехай гадина їздить та побаче!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Іван 28.09.2011 12:56
Нехай виготовляють якісні авто, а не мито підвищують...
В Євпропі та Штатах очі на лоб лізуть, коли бачиш, скільки у них коштують як нові, так і б/в авто (порівняно з нашими цінами)...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100