реклама
Sucurity Police

реклама

28-29 вересня хасиди з усього світу зустрінуть юдейський новий рік - Рош-га-шана - на могилі пророка цадика Нахмана в Умані.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко розповів, що в Умані створено наметове містечко та пункт харчування з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних умов. Останній може забезпечити одночасне харчування 8 тисяч хасидів. Закуплено також нові баки для сміття, техніку для його регулярного вивезення, а задля дотримання правопорядку і цілодобового стеження за ситуацією, на вулицях міста збільшено кількість працівників правоохоронних органів та встановлено камери відеоспостереження.

На святкування іудейського Нового року до України традиційно прибули тисячі хасидів, які щороку приїздять до Умані, де знаходиться прах духовного лідера хасидів рабі Нахмана. (Євген Малолєтка/ТСН.ua)

На святкування іудейського Нового року до України традиційно прибули тисячі хасидів, які щороку приїздять до Умані, де знаходиться прах духовного лідера хасидів рабі Нахмана. (Євген Малолєтка/ТСН.ua)

Як інформує прес-служба ОДА з посиланням на Юрія Тимошенка, ще з осені минулого року влада Черкащини почала відпрацьовувати усі питання, пов'язані із перебуванням паломників у м. Умань. Зокрема, створено систему реєстрації, яка дає можливість відстежувати кількість прибуваючих.

– Цьогоріч система реєстрації чітко опрацьована: у будь-який час ми можемо назвати кількість зареєстрованих, з яких країн вони прибули та скільки серед паломників дітей, кількість яких уже становить майже 2 тисячі, – зауважив Юрій Васильович.

Однак, найголовнішим у підготовці прийому паломників-хасидів, на думку Юрія Тимошенка, стало виділення з Держбюджету понад 30 млн. грн. для ремонту доріг міста.

– Хоча умови створюються для перебування в місті паломників хасидів, але ж уся інфраструктура залишиться жителям Умані, – наголосив він.

У свою чергу, міський голова Умані Юрій Бодров висловив переконання в тому, що прийняття підготовленого законопроекту про паломництво в Україні забезпечить правову підтримку хасидів-паломників, які приїжджають щорічно до м. Умань.

Як відомо, торік Умань відвідали 24 тисячі осіб з 23 країн світу, велика частина яких - громадяни Ізраїлю. Цьогоріч до м. Умань може прибути близько 40 тисяч паломників хасидів із 19 країн світу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100