реклама

реклама

Цими вихідними, 25-26 червня, в Черкасах відбудеться потужна спортивна подія – Чемпіонат Європи з карате WJKA. Сумлінно готувалися до змагань українські спортсмени: навчально-тренувальні збори в Черкасах, Дніпрі та Києві для каратистів з суміжних областей проводили майстром спорту міжнародного класу, заслуженим тренером України, президент і головний тренер федерації Фунакоші Шотокан карате України Анатолій Науменко, його син, який також є вже досвідченим тренером, титулований спортсмен Олександр Науменко (обидва з Черкас) та тренер Антон Ємельянов (з Кривого Рогу).


Ці тренувальні збори стали завершальним етапом підготовки збірної команди України до Чемпіонату Європи.

Фото з архіву

Фото з архіву

Як розповів «Прочерку» Анатолій Науменко, збори проходили досить інтенсивно, по 4 тренування в день.

– Ми суттєво підняли і так високий рівень спортсменів, їх настрій та дух. Мій син, тренер Олександр Науменко був задіяний в підвищення кваліфікації спортсменів у розділі куміте (реальний бій), а Антон Ємелянов працював зі спортсменами в розділі ката (технічний комплекс вправ з уявним противником, де більше перевіряються теоретичні знання каратистів), – зазначив Анатолій Науменко.

За його інформацією, у Чемпіонаті Європи візьмуть участь близько 300 учасників з семи країн.

– Змагання такого рівня з Шотокан карате у рамках федерації WJKA в Черкасах проходитимуть вперше в Україні і на пострадянському просторі. Цей досить старий стиль карате з Японії, який є одним з основних і поєднує як фізичне, так і духовне виховання, – пояснив Анатолій Науменко. – Очікуємо, що українські спортсмени гідно представлять нашу країну на змаганнях.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100