реклама

реклама

Прагнення міністра культури РФ (до речі, уродженця українського міста Сміла на Черкащині) Володимира Мединського «пабєдіть всьо нєрусскоє в русскіх мультфільмах) жорстко висміяли ЗМІ навіть в самій Росії, пише "Козацький край".

Стаття у виданні kasparov.ru проілюстрована шаржем на міністра, зображеного у вигляді "патріотичного" Чебурашки/Малюнок російського художника Сергія Йолкіна

Стаття у виданні kasparov.ru проілюстрована шаржем на міністра, зображеного у вигляді "патріотичного" Чебурашки/Малюнок російського художника Сергія Йолкіна

Зокрема, російське опозиційне Інтернет-видання kasparov.ru опублікувало насмішкувату статтю відомого блогера Ігора Яковенка, яка називається «Мединский и безродные космополиты или как культурный министр с космополитизмом в мультипликации боролся»

Процитуємо публікацію мовою оригіналу і зі збереженням орфографії:

«В США нет министерства культуры. В условиях полной безнадзорности культура в этой стране вконец распустилась. Дело дошло до того, что в США производится свыше 40% всех фильмов на планете. Зато в России министерство культуры – есть. А в этом министерстве есть министр по фамилии Мединский. В народе его любовно называют министр Промокашка. За умение впитывать всякое.

Культурный министр Мединский написал много книжек, в которых разоблачил злобные клеветнические мифы, которые враги распространяют про Россию. Например, что русские люди когда-либо употребляли спиртное. Или вот еще гнусная выдумка: что на Руси до Петра не было науки. И вот культурный министр Мединский в своих книжках рассказывает, что пьянства на Руси никогда не было, а наука, наоборот, всегда была. Очень патриотические книжки.

И вот, давеча обходя дозором свои культурные владения, заметил министр Мединский непорядок в такой важной сфере как мультипликация. Оказывается, “в современной российской мультипликации нет ничего русского”. Этим возмущением культурный министр Мединский поделился с агентством Интерфакс. Кстати, ну и название у этого российского агентства! Ни одной русской буквы. Но Интерфакс проходит по другому ведомству, там свои патриоты есть, например, зам.министра Волин.

А культурный министр Мединский продолжал громить российскую мультипликацию. Как выяснил министр, там даже “лица детей космополитичные”. Тут же нахлынуло. Борьба с безродными космополитами. Постановления ЦК “О журналах “Звезда” и “Ленинград”, “О кинофильме “Большая жизнь”, “Об опере “Великая дружба”.

А борьба с низкопоклонством перед Западом! О, сколько в этой борьбе сгинуло талантов и сколько продвинулось бездарностей! И не сосчитать! Генетическая память вертухая от культурки ведет министра Промокашку и подсказывает ему правильные интонации, востребованные моментом.

“Минкульт будет поддерживать только русские мультфильмы”, – заявляет министр Мединский. “Русские мультфильмы” – это какие? Это уже мой робкий вопрос.

Это те, которые делают этнически чистые русские? Начинаем перечислять классику и становится неловко: Норштейн, Курляндский, Хайт… Нет, видимо, русский мультфильм – это такой мультфильм, в котором герои носят русские имена и дело происходит в России.

Посмотрим с этой точки зрения на лучшее в отечественной мультипликации. “Ёжик в тумане” – он русский или не русский? Можно, конечно, спросить. Хоть ёжика…

Чебурашка – гастарбайтер. Лев Бонифаций, кот Леопольд, а также примкнувшие к ним 38 попугаев, Удав с Мартышкой и Слоненком – это все безродные космополиты. Вы на имена их посмотрите. Ни одного русского!

“Минкульт будет поддерживать только русские мультфильмы!”, – заявил культурный министр Мединский. От этого высказывания, а также от самого факта существования Мединского в качестве министра культуры, веяло бы жуткой безнадегой, если бы не одно обстоятельство.

То, про которое давеча отлил в гранит прямой и непосредственный начальник Мединского: “Просто денег нет”. А это значит, что, во-первых, поддержка со стороны министра Мединского будет носить чисто символический характер, а во-вторых, время министра Промокашки, а также его нанимателей, премьера Айфончика и президента Окурка, в обозримом будущем истекает. Поскольку Окурок так же мало пригоден к занятиям политикой, как Айфончик к занятиям экономикой, а Промокашка – культурой».

З «колекції видатних ляпів» міністра російської культури Мединського:

***Під час виходу до преси на відкритті фестивалю Сергія Довлатова «Заповідник» (Dovlatovfest) у Пскові (вересень 2015):

” Довлатов — видатне літературне явище другої половини XIX століття. “(це при тому, що роки життя Сергія Довлатова 1941-1990)

***В грудні 2014 мимоволі став широко відомим поза межами РФ висловом, який швидко став популярним мемом:

«Рашка — говняшка» (вжив це висловлювання на зустрічі з жителями Санкт-Петербурга)

***27 березня 2014 р. у відповідь на звернення митрополита Черкаського і Канівського Софронія до земляків-черкасців на держслужбі Росіії (в тому числі до В.Матвієнко і В.Мединського) не зраджувати власній Батьківщині:

«Софронії – інтелектуальні збоченці, що позбавляють великий народ великого минулого – минулого Перемог і звершень – і пропонують йому натомість його великих Батьків і Матерів сурогатну дрібноту.

Націю титанів – засновників і творців Великої тисячолітньої Русі – українцям пропонують замінити на історичну дрібноту, політичних карликів і просто всіляку лісову мразь»

*** Про “кровожерливу” Європу:

“Вся кров російської історії за віки – це день-два роботи одного інквізиційного трибуналу. Місяць життя Єлизавети Великої. І не вам нас вчити, панове!”

*** В інтерв’ю російськомовній емігрантській газеті «Русская Жизнь»[ru] (Сан-Франциско, США) у жовтні 2012:

“Я вважаю, що після всіх катастроф, які обрушилися на Росію в двадцятому столітті, починаючи з першої світової і закінчуючи перебудовою, той факт, що Росія ще збереглася і розвивається, говорить, що у нашого народу є одна зайва хромосома”

реклама

Коментарі  

 
-6 #42 Зіновій 03.07.2016 00:57
Не зрозуміти тобі занареному запроданцю що кормиться з під ніг чи то амириканських чи то евроопних, неважливо,голов не що з під ніг.
Ти вже хоча б писати навчивсь!!! Чи гугл перекладач погано працює? Ну добре, припустимо, що я кормлюсь з під ніг "американських чи евроопних". Тоді ти годуєшся з під ніг росіянських. То хто ж в такому випадку більший негідник з нас? Адже саме "зколінвстаючі" вбивають українців!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #41 Зіновій 03.07.2016 00:52
Цілком підтримую. Переважна більшість коментів протилежні втвої гебельсівській пропоганди. Значить таки вас запроданців, приспішників і підлиз обамки менше. Тож бо й думай чому люди звуть тебе бридким словом - запроданець.
Ватняковських коментів більше тому що їх може залишати й кожна свиня з сусідньої недодержави. Та такі особини як ти. Хоча й ти напевно звідти ж. Щодо "обамки", то ти в такому випадку підлиза пукіна. Тож ти запроданець всім запроданцям. Адже продався тому хто взагалі не вважає тебе представником українського народу, бо ж українського народу на його думку немає. То хто ж ти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #40 Зіновій 03.07.2016 00:44
Запроданець то є людинка що міняє прапор на своєму подвір'ї в залежності від того хто в селі править. Так от коротенько - то про тебе. Глибоко заходити нема сенсу, бо такі як ти цитують тих що при владі не володіючи мозгом, як засобом думати.
Тоді коротко й про тебе - муд..к! За твоєю ж логікою ти запроданець! Продався росії. А можливо ти сам з росії. Я прапор не міняв. Я вже давно мешкаю в Україні-з 1991 року. І завжди був українцем. А ти чомусь рвешся в менші брати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #39 Не казися, пшик! 29.06.2016 09:39
Ти стільки понаписувала, бульбапшик, що в темі прям рашкою запахло :lol:
Не казися так і не мельтеши з плюсами-мінусами. Тобі все рівно навіть путлєр не повірить, що мединський може хоч у когось повагою користуваться - не те що в Україні, а навіть на росії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #38 бульба 28.06.2016 16:57
Цитую Бульбулятор:
Цитую бульба:
Он воно як. От вам і рашка. Там українці в міністрах і спікерах ходять а у нас проамерикоські біглі зеки грузини керують. То може в нас щось не так?

Ти, "пшик", завжди виєш (із-за Саакашвілі і Хатії) про те, що українцями правлять грузини. За твоєю логікою, росіянами правлять українці? А чо, нормально! Хай навіть такі недоумки, як цей Мединський. Чим більше таких правителів буде командувать росіянами - тим швидше настане капут рашкостану, а отже - він нарешті відлипне від України ;-)
Молодець, "пшик", задвигай і далі такі ідеї!

Тобі не зрозуміти. Раб він до останньої клітини раб і е може думати, він повторює пропоганду хазяїна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #37 бульба 28.06.2016 16:53
Цитую Зіновій:
Цитую черкащанка:
Цитую Гена:
Цитую черкащанка:
У Мединского хоть внешность интеллигентная

Подивився на картинку чебурахнутого мединського і на твій комент - тепер ржу. Ти сдєлала мой дєнь, "чєркащанка" :lol:


Я фото в инете смотрела, а не на эту карикатуру, так что я хоть на приятного мужчину глянула, а то в Черкассах не на кого ;-)

Ліки скінчились? Їдь на росію і знайдеш на кого подивитись.

Не зрозуміти тобі занареному запроданцю що кормиться з під ніг чи то амириканських чи то евроопних, неважливо,голов не що з під ніг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #36 бульба 28.06.2016 16:52
Цитую Реаліст:
Дуже добре, що в темі постійно багато коментів - хоча переважно й дурнувато-ватних. Але кожен комент піднімає рейтинг публікації і все більше й більше людей читають про те, які дауни "міністри" в сусідній рашці. А це просто чудово! 8)

Цілком підтримую. Переважна більшість коментів протилежні втвої гебельсівській пропоганди. Значить таки вас запроданців, приспішників і підлиз обамки менше. Тож бо й думай чому люди звуть тебе бридким словом - запроданець.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #35 бульба 28.06.2016 16:48
Цитую Зіновій:
Ну що тут скажеш? З черкащанкою, як на мене все зрозуміло-вивчила одне слово "запроданець" і товче його де треба і не треба. Напевно вона не зовсім і розуміє його значення. Ну вже б обгрунтувала свою думку, а то тільки й кидається образами.А взагалі цікаво спостерігати за такими "особами". Нічого довести/пояснити не можуть і відразу переходять на декілька завчених фраз (колхоз, запроданець). Напевно така поведінка має оцінюватись в медичному аспекті. Психіатром.

Запроданець то є людинка що міняє прапор на своєму подвір'ї в залежності від того хто в селі править. Так от коротенько - то про тебе. Глибоко заходити нема сенсу, бо такі як ти цитують тих що при владі не володіючи мозгом, як засобом думати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #34 Не люблю крємлядєй 28.06.2016 11:45
Мединський - дурник дурником :-x
Скажи мнє, "вождь" Вова, кто твой друг - і я скажу, кто ти :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #33 Зіновій 24.06.2016 00:33
Цитую черкащанка:
Зиновий - запроданець ТЫ! :-)

Ну вже так чисто посміятись-поясни ж нарешті кому це я запродався!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100