реклама

реклама

У Черкасах стартував Чемпіонат Європи з карате WJKA. У ньому беруть участь близько 300 спортсменів. Більше 200 осіб – це українці, бо кожна іноземна команда змогла привезти на змагання лише близько 10 осіб. Всього присутні представники 7 країн, бо багато країн не відряджали своїх команд через ризики, які пов’язані, на думку іноземців, з нестабільною ситуацією в Україні.

6778

Майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України, президент і головний тренер федерації Фунакоші Шотокан карате України Анатолій Науменко (7-й Дан, Україна) зазначає, що подібна спортивна подія, організована в Черкасах на високому рівні, якраз і доведе іноземцям, що Україна цілком безпечна і миролюбива країна, а українці – хороші і доброзичливі люди.

– Наш чемпіонат є намаганням популяризувати традиційний вид карате, де цінується не лише сила і вміння, а насамперед дисципліна і повага до суперника. Змагання проводимо в непростий фінансовий час, тож я б хотів подякувати керівництву міста та керівництву палацу спорту «Будівельник» за надане приміщення. Також вдячний Володимиру Скубаєву за можливість провести там зйомку показових виступів та екскурсію «Білим лотосом», – зазначив Анатолій Науменко.

Президент Всесвітньої асоціації карате JKA Ян Кнобель (9-й Дан, Нідерланди) зауважив, що своїм приїздом в Україну намагався розвіяти міфи про нашу країну в західному світі.

– Коли я запостив фотографії на «Фейсбук», то люди, які не приїхали на змагання до України, зараз кусають лікті. Я також радий знайомству з Науменком. Він великий вчитель і його карате майже досконале. Я дуже радий, що люди, які живуть на великій відстані одне від одного мають однакові думки про карате і бачать його однаково. Тож вдячний йому за його позицію і за прийом, – зазначив гість з Нідерландів.

Сьогодні, як прийнято це говорити в каратистів, в змаганнях братимуть участь кольорові пояси, тобто спортсмени, які за своїм рівнем ще не заслужили чорний пояс. Більш досвідчені, чорні пояси, змагатимуться завтра, тож завтрашній день обіцяє бути більш потужним.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100