реклама

реклама

Видатки на утримання всіх пляжів міста Черкаси, незалежно від форми власності, мають бути передбачені в бюджеті міста на наступний рік. З такою пропозицією під час засідання робочої групи  виступив заступник міського голови  Роман Буданцев, під опікою якого і перебувають міські пляжі. Про це повідомили на сайті Черкаської міськради.

«Містянам все одно, в кого в користуванні перебуває територія – у міста чи у приватного підприємця, - зазначив  Роман Петрович. - Їх цікавить, що робить влада, аби забезпечити там безпеку відпочиваючих. А це – найголовніша наша мета. Зокрема, мова йде про забезпечення усіх пляжів рятувальними постами силами міста». Для цього планується збільшити  кошти на фінансову підтримку комунальної установи «Черкаська міська аварійно – рятувальна служба».

Як зазначив директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін, нині триває актуалізація Генерального плану міста, зокрема межі міста по фарватеру. Після того, як міська рада затвердить  актуалізований Генеральний план, до якого будуть включені межі водних об’єктів, місто матиме нові повноваження, в тому числі й очистка акваторії Дніпра, тощо.

Для довідки: Сьогодні в місті діє три муніципальних пляжі – Соснівський, Пушкінський та Смілянський, порядок на яких, за законом, забезпечує міська  влада. Тут з 10.00 до 19.00  працюють рятувальники, забезпечується належний санітарний стан територій.
Інші зони масового відпочинку перебувають в довгостроковій оренді у власників, тож безпеку  на воді та чистоту там мають забезпечувати орендарі. Проте  саме ці території викликають чимало скарг у містян.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100