реклама
Sucurity Police

реклама

Припинення руху потягів ініціювали на спеціальній нараді Укрзалізниці у зв’язку з виходом їх з експлуатації, - так пояснив головний спеціаліст відділу транспорту і зв’язку управління промисловості та розвитку інфраструктури Черкаської облдержадміністрації Сергій Сінельник. Реструктуризація підприємства торкнеться не лише Черкаської, а й інших областей України.

Уже в листопаді припинять курсування потяги “Умань – Харків” та “Шевченко – Москва”. Заплановано, що протягом 2012 – 2013 року скоротять ще 23 напрямки. Відтак від станції «Черкаси» відправлятимуться лише приміські поїзди, а станція ім. Т. Г. Шевченка може втратити статус вузлової.

Найбільше через скасування поїзда “Умань – Харків” постраждають студенти. Уже сьогодні вони закидають скаргами дирекцію Черкаського залізничного вокзалу, інформує газета "Нова Доба".

–  Досі цей поїзд курсував по непарних числах, – розповіла начальник Черкаського залізничного вокзалу Тамара Ковеля. – Щоразу ми продавали 300 – 400 квитків. Серед них великий відсоток – по студентських квитках.

Вартість квитка з Черкас до Харкова на маршрутне таксі становить 130 грн, на потязі – 70. А от студенти могли добиратися додому всього за 30.

Не легше буде добратися і до Москви. З 6 листопада замість потягів “Знам’янка-Москва” та “Шевченко-Москва” через станцію «Черкаси» курсуватиме потяг із Миколаєва. Він же забиратиме пасажирів зі станцій «Знам’янка» і «Шевченко». Проте, на думку Тамари Ковелі, більшість квитків буде розкуплена на відправній станції, і придбати їх у Черкасах буде вкрай складно.

Втратити своє значення може і вузлова станція ім. Т. Г. Шевченка. До списку непридатних для експлуатації увійшли 5 поїздів та всі причіпні вагони на Сімферополь, Адлер, Мінськ та інші напрямки, що належать цій станції.

Як розповіли в профспілковому комітеті Шевченківської дирекції залізничних перевезень, у разі, якщо буде скасовано більшість потягів, що проходять через станцію, її працівники та підприємці, що торгують поруч, можуть залишитися без роботи. Заручившись підтримкою голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, від їхнього імені було підготовлено і направлено листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову. В листі застерігають, що боротимуться до кінця і, якщо доведеться, сідатимуть на рейки.

Тим часом, як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, учора губернатор Сергій Тулуб зустрівся з начальником Одеської залізниці Миколою Луханіним, під час якої обговорили роль залізничного сполучення в подальшому розвитку інфраструктури Черкащини, а також збереження робочих місць і забезпечення соціальних виплат.

Сергій Тулуб наголосив, що сьогодні потрібно спільно розробити комплекс дієвих заходів, «аби забезпечити ефективне перевезення вантажів і пасажирів і створити гідні умови залізничникам». У свою чергу Микола Луханін сказав, що Одеська залізниця удосконалюватиме механізм надання послуг, чим зменшить витрати на перевезення. «Яскравий приклад – курсування поїзда маршрутом Знам’янка – Москва. 90 відсотків пасажирів сідають не в Знам’янці, а на станції імені Тараса Шевченка, до цього вагони їдуть порожні. Це один конкретний приклад, що вказує на недосконалість системи, а від цього фінансово страждають конкретні люди – працівники депо й станції, пасажири, підприємці. Тому, перш за все, слід створити систему, яка забезпечить роботу, провести зустрічі з колективами, бути готовими до розв’язання проблеми», – відзначив Микола Луханін.

Сьогодні, 5 жовтня, на зустрічі з редакторами ЗМІ Сергій Тулуб повідомив, що домовляється про те, щоб Укрзалізниця не скасовувала ніякі потяги, що курсують через Черкащину, а відповідно, і щоб не поставало питання про скорочення черкащан-залізничників.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Йосип 05.10.2011 15:11
Це є пусті обіцянки і слова Сергія Тулуба ЗМІ. Він сам не знає , що говорить . кому говорить - він сам за свої слова ніколи не відповів і не відповідатиме перед громадянами черкащини тому , що героям України таким як єСергій Тулуб закони не писані - він їх пише і читає сам собі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100