реклама

реклама

У профільному наметовому спортивно-оздоровчому таборі «Юний моряк», що розташувався на узбережжі Дніпра в с. Свидівок, добігає кінця друга зміна роботи.

Загалом заплановано тут за три зміни оздоровити більше 200 дітей віком від 12 до 17 років.

Як розповів директор другої зміни табору «Юний моряк» Фелікс Потанін:

– У другій зміні перебуває 73 дітей і всі вони вихованці КДЮСШ «Вікторії» займаються у секціях боксу, дзюдо, греко-римської боротьби. Тричі на день у них тренування. Проводили змагання з кросу, підтягування та перетягування канату. Визначали як особисту першість, так і серед команд. І, звичайно, не забуваємо про дозвілля. Цьогоріч нам надали у користування екран із проектором, тож діти мали можливість переглянути кінофільми спортивного жанру, плавали, каталися на козацькій чайці «Спас».

2_644

У таборі 8 наметів, де розташувалися хлопці. У розпорядженні дівчат – два дерев’яні будинки.

Поділилися враженнями про перебування в таборі і діти –  Назар та Микола, яким все тут сподобалося: бігати кроси, купатися, проводити час біля вогнища,  а Микола навіть продемонстрував свій трофей – щуку, яку він нещодавно впіймав, зазначивши, що більшість хлопців  у таборі полюбляє рибалити.

Про дружні стосунки та вдалий відпочинок розповіла і Катерина Запісочна, яка займається у секції дзюдо:

– Ми добре відпочили. А те, що більшість у таборі хлопців, то й з ними ми знайшли спільну мову.

Як показує практика, відпочинок у таборі надає можливість дітям налагоджувати доброзичливі відносини й ставати більш самостійними та відповідальними. Наймолодший Артем навчився у таборі плавати та підтягуватися – саме завдяки підтримці своїх старших товаришів.

– Перебування у таборі безкоштовне, харчуються діти 4 рази на день, а загалом на утримання спортивно-оздоровчого  табору «Юний моряк»  було  виділено понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів, – зазначив заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин.

До речі, спортивно-оздоровчий  табір «Юний моряк» функціонує в Черкасах сьомий рік поспіль.  І вже 27 липня він гостинно прийматиме третю зміну. Тут відпочиватимуть вихованці КДЮСШ «Вулкан» та КДЮСШ №2.

Про це інформує сайт міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100