реклама

реклама

Mamchur В Україні в рамках створення військового резерву розробляється механізм озброєння всього військовозобов’язаного населення України в разі масштабної агресії ззовні.

Про це в інтерв’ю “Урядовому кур’єру” сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Юлій Мамчур – уродженець Черкащини, який відзначився під час протистояння окупації Криму, пише "Козацький край".

“Комплектують ці загони (батальйони територіальної оборони. – Прим. Ред.) на добровільній основі, перш за все тими, хто пройшов фронт в зоні АТО, має досвід, а також резервістами і військовозобов’язаними. Будемо готувати такі військові підрозділи на зборах. З резервістами вже почали цикл навчань. Генеральний штаб створює також оперативний резерв першої черги з тих, хто звільняється з лав армії. Більш того, розробляємо механізм озброєння всього військовозобов’язаного населення України в разі масштабної агресії противника”, – сказав він.

За словами Мамчура, вивчається різний досвід і моделі створення військового резерву, зокрема Ізраїлю та Естонії. “Ізраїль має приблизно таку ж за кількістю армію, як у нас, але там в резерві 700 тисяч високо мотивованих, добре екіпірованих і озброєних людей. Піхотинців для служби або резерву вони готують мінімум шість місяців”, – зазначив він.

Втім, варто мати на увазі, що в кожній державі питання створення потужного військового резерву вирішують через державний бюджет. Україна ж, за словами Мамчура, ще довго не матиме відповідних фінансових можливостей.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Давайте говорити правду 29.07.2016 23:11
Ніякого протистояння окупації Криму з боку цього "героя" абсолютно не було.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Пенсіонер 28.07.2016 19:15
так, Мамчур дійсно відзначився - здав ворогу майно, зброю та територію військової частини без жодного пострілу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 RATM 28.07.2016 18:59
Кто как не Мамчур, ретировавшийся из Крыма без единого выстрела и изображавший, что у него якобы не было полномочий открывать огонь, знает как дать отпор агрессору
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Коли посадять запроданців 28.07.2016 18:15
Утопія небезпечна. Зараз в країні по домівках трішечки зброї , особливо гранат, стирених з війни і щотижня ми чуємо про трагедії з підривами з помсти, самогубства фронтовиків і т.д. уявіть що зброя буде вдома в 700 тис. українців. І всі оці протести з перекотванями доріг і блокуванням чиновників перетворяться 100% в стрілянину. Юро товпа це тобі не армія, в товпі не діє статут а діє злоба і безпрєдєл.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 та дабре! 28.07.2016 17:19
Це правильно. В Україні повно організацій і просто свідомих громадян, готових дати в лоба агресору. Потрібно тільки допомогати українцям в реалізації цього бажання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100