реклама

реклама

c73ff8ce81bac36addb5bcb905f1c487 Кандидатури керівників Служби автомобільних доріг в області необхідно погоджувати на сесіях обласних рад.

Таким чином пан Ткаченко відповів на закид Миколи Булатецького, депутата від Радикальної партії Олега Ляшка, щодо персональної відповідальності голів облдержадміністрацій за стан доріг і запобігання розкраданню коштів на їх ремонт.

– А що сьогодні відбувається? За все, що робиться в області, несе відповідальність губернатор (голова облдержадміністрації). Я вам чесно скажу: я несу відповідальність, – погодився Юрій Олегович. – Але ось як відбувається сьогодні. За два дні без мого погодження призначають керівника Служби автомобільних доріг в області. Кулуарно, за спиною. Таке відбувалося і раніше, таке відбувається і зараз. Тому для нас важливо, щоб це питання було відкритим, публічним, щоб чітко знати, хто несе відповідальність за дороги. Тому що має бути так: не забезпечила Служба автомобільних доріг утримання доріг – неси відповідальність. Кримінальну.

Юрій Ткаченко зазначив, що «не знімає з себе відповідальності за те, що відбувається». Сьогоднішнє прийняття Програми ремонту доріг державного значення, як проходять територією області, є як раз тим кроком, щоб на Черкащині з’явилися нормальні дороги.

– Коли розподілялися кошти між областями на ремонт автошляхів, завдяки нардепові Сергію Рудику, який, так само як і я, є лобістом нашої області, з’явилася можливість на умовах співфінансування забезпечити ремонт доріг Черкащини, – розповів Юрій Ткаченко. – Коли в’їжджатимемо в Черкаську область із Кіровоградської, буде видно, що наші дороги – належні. Це – наше обличчя.

Юрій Ткаченко наголосив, що між областями йде активна боротьба за залучення до себе державних ресурсів на ремонт доріг.

– Іде лобізм, кожний лобіює для своєї області, – наголосив голова Черкаської ОДА.

Він також зазначив, що вважає, що головною причиною руйнування доріг є їх перевантаження важковаговим (80, 100 т і вище) транспортом. Цю ж думку під час сьогоднішньої сесії висловив депутат Вадим Гайович.

– Наше основне завдання – забезпечити створення в області шести вагових комплексів для зважування автомобілів. Запровадження таких комплексів дасть нам можливість зберегти дорожнє покриття, – наголосив голова ОДА.

Юрій Ткаченко процитував слова із сьогоднішнього виступу під час сесії в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Руслана Якубова, мовляв, важкі фури легко зносять своїми колесами тоненькі латки, покладені на дороги під час ямкового ремонту.

– А після цього кажуть: «губернатор вкрав», «дорожники вкрали на цьому»... А те фінансування, яке нам сьогодні забезпечує Укравтодор, – це 15-20 відсотків від потреби для того, щоб зробити всі дороги Черкащини нормальними, якісними.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Окозамилювання 31.08.2016 21:14
Кому потрібна програма ремонту доріг за 4 місяці до кінця року? Можна лише вкрасти :-x :-x :-x :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Крава 31.08.2016 15:12
Сесія облради нічим не відрізняється від балачок біля пивної діжки. Про все підряд і ніяких дій :P . Трутні разом з ботічеллі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100