реклама

реклама

З 26 липня по 8 серпня у Холодному Яру, що на Черкащині, відбувся Working-camp (робочий табір) за участю іноземців. Були представники та представниці з України, Польщі, Франції та США. Участь у таборі взяло близько 15ти осіб, серед яких було і троє дітей від 2 років і старше. Робоча мова – англійська, кухня – польова, помешкання - під відкритим небом у наметах. Залучено до проекту 5 сіл Холодного Яру, встановлено 9 точок «Живих картин», пише сайт biggggidea.com

DSC_0583

Гостинно прийняв на таборування Краєзнавчий музей у с. Медведівка, а саме велика подяка Легоняку Богдану. На території табору було облаштоване місце для багаття, столи, душ, туалет, навіть горище, яким ми і користувались. У селі Медведівка величаво стоїть пам’ятник Максиму Залізняку, який могутньо споглядає, що ж відбувається у «Холодному Яру» тепер. А для того, щоб було краще і цікавіше споглядати на пам’ятник, ми встановили одну з дев’яти точок живих картин саме фокусуючи на цьому історичному велетові. Тепер і Максим Залізняк наче ожив, коли дивишся у картину, так і хочеться з ним привітатись і побалакати про Холодноярські часи.

IMG_2259

Після Буші 2015 року громадська організація «Центр розвитку Пангея Ультіма» отримала значний досвід в реалізації міжнародних робочих таборів в межах концепту «Image Mapping». Але цього разу організаторів чекав неабиякий виклик, адже потрібно було працювати не з одним, а одразу із п’ятьма селами учасниками, котрі відносять до історично знакової для України місцевості «Холодного Яру». Цілі табору, згідно концепту проекту «Image Mapping» залишились незмінними: побудова маршруту «Живих картин», налагодження міжкультурного діалогу, активація місцевого населення та вивчення етнографічного та природного багатства сіл-учасників.

Партнерами в реалізації даного заходу стали: посольство Фінляндії в Україні, програма Європейської Комісії «Еразмус Плюс»,  українська краудфандингова платформа «Спільнокошт», Service Civil International та ГО «СВІТ-Україна» з Харкова, філія «Холодний Яр» національного історико-культурного заповідника «Чигирин», ГО «Холоднгий Яр-Україна», медведівська сільська рада (чигиринський р-н черкаської обл.) та ГО «Медведівка», ГО «Туристичний рух Чигиринщини» та ресторанно-готельний комплекс «Дикий Хутір», мельниківська сільська рада та фонд села Мельники (чигиринський р-н черкаської обл.), просвітницько-розважальний комплекс «Зерноленд», ПП Охота В.Я. (м. Черкаси), громадянський рух «За процвітання Черкащини», ГО «Наше Поділля» (м. Вінниця).

20160804_130324_HDR

Учасниками табору стали близько п’ятнадцяти молодих людей із України, Польщі, США та Франції. Вони жили в наметовому таборі в селі Медведівка на території краєзнавчого музею, разом організовуючи власний таборовий побут, готуючи їжу, спілкуючись довгими літніми вечорами навколо багаття. В таборі були, навіть, маленькі учасники: Льоша, Мирослав та Марк, котрі приїхали допомагати свої матусям.

Також учасники табору провели надзвичайно важливі міжкультурні зустрічі у кожному із сіл-партнерів. І один із партнерів у с. Івківці, навіть, висловився, що таких зборів місцевих жителів у них не було більш як тридцять років, адже місцевий клуб культури закрито і людям не виникає приводу зібратись разом із метою поспілкуватись, а тут ще й приїхали іноземні гості, котрі розповідали про життя в своїх віддалених домівках. Також учасники табору готували забави для молодших відвідувачів міжкультурних зібрань. Учасники знімали відео та збирали фото-матеріали, досліджуючи культурне та природнє багатство краю. Ці матеріали згодом будуть опубліковані на сайті проекту www.imagemapping.org. Також цей проект, як і планувалось, через свої заходи та пронизуючий маршрут виконав важливу функцію об’єднання сіл та різних впливових людей, котрі, можливо, і мають різноманітні амбіції, що часом не координуються, але всі мають спільне нестримне бажання розвивати свій рідний край, село та батьківщину. Ми сподіваємось, що наш проект «Image Mapping» допоможе пролити більше світла на цікаві історичні та природні принади місцевості «Холодного Яру», привабити сюди відвідувачів (включаючи туристів із-за кордону) та додасть додатковий стимул в процес розвитку краю

IMG_2443

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100