реклама

реклама

Черкаський тренер із кульової стрільби Віктор Нагній, який, зокрема, опікується олімпійським срібним призером Сергієм Кулішем, під час сьогоднішнього засідання обласного відділення Національного олімпійського комітету закликав створити у Черкасах тир загальнодержавного рівня.

909a26b39bd7380883d90dbcfb326f88

Сьогодні Сергій тренується у тирі Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2, який раніше належав 26-ій ЗОШ.

– Первинне призначення цього тиру – початкова військова підготовка. Тож він розрахований на 5 місць для стрільби, – пояснив Віктор Нагній. – Дуже малий. Отже, ніякого розвитку. До того ж, там не дуже гарні санітарні умови. Звісно, хотілося б хоч якийсь ремонт. Цьогоріч пообіцяли зробити туалет і душ – ще до того, як Сергій привіз медаль. Роботи ведуться й до кінця року мають бути завершені. Але сама база така, що не дозволяє розвиватися, залучати кількох тренерів, більше спортсменів.

Заступник міського голови Черкас Ігор Коломієць запропонував стрільцям тренуватися у щойно відремонтованому 50-метровому тирі Черкаської ЗОШ №9. Але, як зазначив Віктор Нагній, цей тир, по-перше, – все-таки – тир школи, а не ДЮСШ, а, по-друге, він за своїми параметрами практично такий самий, як і той, де зараз тренуються стрільці.

На думку тренера, можливе розв’язання цієї проблеми – передача спортивній школі одного з приміщень колишньої тютюнової фабрики, першого поверху приміщення, прилеглого до вулиці Надпільної. Тут можна було б обладнати тир на 60 місць для стрільби з пневматичної зброї. Це дасть можливість проводити у Черкасах усеукраїнські змагання. Для порівняння, у Львові найбільший тир має 40 місць.

– Черкаси мають найкраще розташування для проведення всеукраїнських змагань, оскільки місто – в центрі України. А приміщення колишньої тютюнової фабрики – в центрі Черкас. Тут є всі умови: готелі, інфраструктура, – зазначив Віктор Нагній.

На думку голови Черкаського обласного відділення Національного олімпійського комітету Андрія Більди, створення в Черкасах бази для кульової стрільби дозволило б залучити у місто додаткові інвестиції, а також кошти від спортивного туризму. Як правило, на чемпіонати України з кульової стрільби збирається самих спортсменів до 400 осіб.

– Дуже хотілося б, щоб медаль Сергія Куліша дала поштовхом для розвитку кульової стрільби в нашому краї. Нагадаю, поки що єдиним олімпійським чемпіоном – представником Черкащини є (веслувальник, – ред.) Андрій Іванович Хіміч, який завоював золоту медаль під час Оліміпійських ігор у Токіо в 1964 році. Наступні ігри 2020 року відбуватимуться також у Токіо. Тож ми вже зараз маємо поставити собі мету досягти того результату, якого свого часу досяг Андрій Іванович, – додав Андрій Більда.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100