реклама

реклама

Черкащанин Вадим Комаров, який учора повідомив, що в нього із вогнепальної зброї стріляв невідомий, у коментарі «Прочерку» розповів про подробиці нападу.

-1_147325858130

– Я живу в приватному секторі. Вчора постукали до мене у вікно. В провулку гавкали собаки. Я вирішив, що прийшов перевіряльник показників газового або електричного лічильника. Спокійно відкриваю калитку – нікого не бачу. Ставлю ногу на поріг, висовую голову назовні – і бачу, що зліва, метрів за 4,5-5, стоїть людина, яка цілиться в мене з пістолета, який тримає обома руками. Я почав рухатися назад, і куля просвистіла повз моєї голови, потрапила в цегляний паркан. Я, звичайно, калитку закрив – і почув кроки людини, яка біжить... Через 2-3 хвилини я набрав 102. Зафіксувалося, що дзвінок надійшов у середу о 14.05.

За словами Вадима Комарова, чоловік мав зріст приблизно 1 м 70 см, дуже спортивної статури (тонка талія, широкі «накачані» плечі), в спортивному костюмі, кросівках. Добре було видно обличчя – дуже витягнуте, із вдавленим переніссям і широкими ніздрями.

Вадим Комаров каже, що один із його знайомих упізнав нападника по фотороботу. Зловмисник схожий на чоловіка, який свого часу стріляв у нього з пістолета (щоправда, тоді це був пневматичний пістолет).

Щодо причин замаху, то, на думку Вадима Комарова, вони можуть бути пов’язані з його журналістськими розслідуваннями й публікаціями в київських та уманському інтернет-виданнях. У відповідь на запитання кореспондента «Прочерку», з якими саме виданнями він нині співпрацює, Вадим Комаров порадив звернутися до його сторінки у «Фейсбуці». На сторінці – чимало репостів та матеріалів, які свідчать радше про громадську, ніж про журналістську діяльність пана Вадима.

Головних тем, які могли спровокувати напад, на думку Комарова, дві. Перша стосується фірми. Один із співзасновників «надув другого і продав фірму»; тим часом цю компанію «кришує» колишній начальник одного з райвідділів УМВС України полковник міліції І., нині пенсіонер. Вадим Комаров також оприлюднив інформацію, що цей самий І. в 2014 році під час президентських виборів, коли на одній із дільниць було знайдено вибухівку, приховав цей факт.

– Якщо цей факт зараз розкрутити, то І. позбудеться і звання полковника, і пенсії, і взагалі всього на світі, – сказав Вадим Комаров.

На думку журналіста, другий варіант причини замаху – те, що він, Комаров, «розкачує крісло» під суддею одного з районних судів та, головне, суддею апеляційного суду Черкаської області. Обидва, на його думку, винесли неправомірні рішення.

– Крім того, я півроку розбираюся в обставинах підкладання гранати під машину голови апеляційного суду, з яким у згаданого судді був конфлікт... Крім цих двох варіантів інших (можливих причин замаху, – ред.) у мене немає.

Вадим Комаров додав, що йому ніхто не погрожував, не робив ніяких «рекомендацій» чи «пропозицій» або «дружніх порад».

За словами пана Комарова, він досі «відчуває хвилювання», коли говорить про напад на нього. «Поки що повністю не отямився», – зізнається він і додає, що вчора ввечері спеціально вимкнув мобільний телефон, щоб вберегтися від співчуття численних знайомих.

У коментарі «Прочерку» керівник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в області Дмитро Грищенко повідомив, що поліція розпочала кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

На замах відреагував перший секретар Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

– Будь-які події, в яких постраждали або могли постраждати журналісти, завжди в центрі уваги НСЖУ, – сказав Сергій Антонович. – Ми уважно спостерігаємо за розвитком подій та розраховуємо на оперативне і повне розслідування правоохоронців.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #3 Це сенсація! 09.09.2016 12:37
Вчора "Інфоміст" за словами того ж Комарова писав, що стукали йому не у вікно, а у двері. І що відкрив він ті самі двері, а не "калитку" (до речі, українською це називається хвіртка).
Казав, що куля влучила в стіну, а не в паркан.
Треба терміново опитати Комарова детальніше, бо він катастрофічними темпами забуває обставини "нападу"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Сидоров 09.09.2016 08:07
А чому стаття хуліганство. Так як розказано, то це замах на вбивство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Юрист 08.09.2016 21:40
В діях невідомого злочинця вбачається замах на вбивство, але аж ніяк не хуліганство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100