реклама

реклама

Індустріальний парк – особлива, юридично оформлена, територія з будівлями для розміщення виробничих цехів та необхідними комунікаціями – може з’явитися у Золотоноші.

Про це під час Черкаського інвестиційного форуму в четвер повідомив директор Асоціації індустріальних парків України Ігор Николин. За його словами, індустріальні парки в багатьох країнах світу стають локомотивами економіки, дозволяють підприємцям легше організовувати виробництво.

– Наші експерти проаналізували деякі території, зараз вони працюють над концепцією розвитку індустріальних, агроіндустріальних парків та інших інвестиційних майданчиків, – наголосив пан Николин. – На сьогодні можна було б запропонувати інвесторам вкладати кошти в Золотоношу. На місцевому рівні прийнято рішення щодо розвитку індустріального парку в цьому місці впродовж 30 років. Зокрема, можливий розвиток в майбутньому парку сільськогосподарського машинобудування, створення техніки для переробки сільгосппродукції та інших індустріальних сфер.

Як повідомив у коментарі «Прочерку» перший заступник міського голови Золотоноші Олег Масло, сесія міськради схвалила рішення про створення індустріального парку, під який виділяється 25 гектарів землі.

– Ми беремо на себе відповідальність за формування цієї земельної ділянки, сприятимемо Черкаській облдержадміністрації в залученні інвестицій у розвиток інфраструктури, передусім у газопостачання та електропостачання. Це – найбільше цікавить інвесторів, – наголосив Олег Михайлович.

Крім того, за словами Ігоря Николина, в Черкаській області планується розвивати агроіндустріальні парки в Звенигородці, а згодом, можливо – у Драбівському районі, Тальному. Логістичні центри агропродукції (з переробкою – від первинної обробки до глибинної заморозки) може бути створено в Черкасах, Смілі, Умані, де є розвинута інфраструктура і комунікації.

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Valeriy Danilenko 24.09.2016 17:03
Конечно это писано на воде вилами.
Флаг им в руки, вот только в чьих руках земля будет.
Только дурни могут поступать таким образом.
Прежде чем запускать должна быть выработана стройная концепция этого парка.
А то будет как в Харькове на 300 га земли стоит одна табачная фабрика.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100