реклама
Sucurity Police

реклама

Верховна Рада сьогодні загалом звільнила 29 суддів. Спікер Андрій Парубій закрив позачергову сесію, інформують Всеукраїнські ЗМІ.

55203107_m-1-e1475141948844

Після заяви Андрія Парубія, що він не закриє сесію, й ВР "сидітиме та голосуватиме", доки не знайдуться необхідні голоси, Рада зібралася з силами та звільнила "останню партію" суддів. Загалом нардепи зняли 29 мантій.

Серед звільнених і голова Чорнобаївського районного суду Черкаської області Неля Цибра. Вона свого часу виносила ухвали про тримання під вартою людей, звинувачених у штурмі ОДА 23 і 27 січня 2014 року.

"Сьогодні Верховна Рада нарешті звільнила суддю Чорнобаївського районного суду Нелі Цибру. Вона порушила присягу під час обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою активістів Майдану. Але продовжувала працювати не тільки суддею, але й головою суду! Ми звернулись зі скаргою на її дії ще 25 листопада 2014 р", - пише у "Фейсбуці" громадський активіст, КМГО «Молода Черкащина» Тетяна Кавальчук.

У 2015 році Неля Цибра задекларувала 292 тис. грн сукупного доходу, з них 222 тис. грн становить заробітна плата.

8

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, рішення щодо кожного судді парламентарії приймали окремими постановами більшістю голосів. Голова Верховної Ради Андрій Парубій був змушений декілька разів ставити кожну постанову на голосування, доки не набиралось необхідної кількості голосів.

У всіх ухвалених постановах підставою для звільнення зазначається "порушення присяги судді".

8

«Замість того, аби зустрітися з колегами – керівниками органів місцевого самоврядування Черкащини, які на моє запрошення приїхали на засідання бюджетного комітету, з 10ї голосував у парламенті "за" звільнення суддів, які засуджували Героїв Майдану! "Дякуючи" деяким моїм колегам, те що можна було зробити за пів години, тривало добрих 5… Але, "не миттям, так катанням"( по деяким суддям, питання про їх звільнення ставилося на голосування по 17-24 рази), ми перемогли і всі, хто порушив присягу, були сьогодні звільнені», – пише нардеп Сергій Рудик.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #7 бульба 02.10.2016 16:35
Звільняють професіоналів, які виносять рішення по закону. Залишаються ручні шавки запроданської влади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 свідок 02.10.2016 14:02
Не зважаючи, законно, чи ні, затримували, за наявності достатніх підстав, чи ні, виносили підозру, заявляли клопотання про обрання запобіжного заходу, тримання під вартою, суди по команді безрозборно виносили одне і те ж рішення, тримання під вартою. Це робилось для показників і щоб залякать інших. Достатньо було затримать, а тримання під вартою уже було забезпечене.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Черкащанин 02.10.2016 11:51
Про орленка забули, приднипровський суд!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 111 30.09.2016 09:34
як правильно вище зазначили, в суд потрапляли вже готові документи, які надійшли з правоохоронних органів, а відповідають чомусь одні судді, та ще й так вибірково, одних показово звільняють, інші собі спокійно працюють. Знову замилюють очі народу(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Реґіональна Тальнівщина 29.09.2016 20:54
що тепер з ними буде? хто прийде на їхнє місце? адже всі ці "судді" вже з материнським молоком всмоктують хабарництво і корупцію. А під час навчання в юридичних університетах вони вже знають як, кому і коли правильно заносити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 стабилизец 29.09.2016 18:14
кароч, уволили предпэнсионэров , шоб холопы нэ гавкалы. золотая молодежжж вся остается. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 депутат 29.09.2016 17:16
Правильно, звільнені не всі судді які на це заслуговували. Порушення присяги є поршенням присяги не залежно від того, відносно кого воно здійснювалось. Крім суддів такий же гріх є і в міліції, і прокуратурі, адже в суд попадали готові документи. А з яким трудом їх звільняли, це просто не повага до всих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100