реклама

реклама

Тваринництво є важливою галуззю сільського господарства, яка має великий вплив на економіку сільськогосподарського виробництва та на рівень забезпечення важливими продуктами харчування.

Стан розвитку тваринницької галузі тісно ув’язується із вирішенням проблеми зайнятості на селі, так як на відміну від галузі рослинництва робота в тваринництві є більш трудомісткою і не є сезонною.

Характерною ознакою розвитку тваринницької галузі, як в Уманському районі, так і в Україні в цілому є переваження частки господарств населення у загальних обсягах виробництва продукції тваринництва.

На сьогодні в селянських господарствах району утримується майже 50% корів та свиней від загальнорайонного поголів’я даних видів тварин. З метою підтримки розвитку молочного скотарства в особистих селянських господарствах в уманському районі четвертий рік успішно працює Програма розвитку галузі молочного скотарства Уманського району на 2012-2020 роки. В рамках програми придбано 29 голів нетелів, які передано особистим селянським господарствам Уманського району. Від отриманих нетелів отриманий приплід телички за рішенням районної конкурсної комісії по визначенню отримувачів нетелів на безповоротній основі передаються новим учасникам програми. Всього вже передано 50 нетелів.

27 вересня 2016 року відбулося чергове засідання районної конкурсної комісії по визначенню отримувачів нетелів на безповоротній основі. В ході обговорення комісією було прийнято рішення передати чергову тільну телицю жителю с.Дубова Кінченко А.К.

29 вересня 2016 року начальником відділу організації виробництва, переробки та маркетингу продукції сільського господарства управління агропромислового розвитку райдержадміністрації в присутності в.о. голови Старобабанівської сільської ради Кожухівської І.О., голови Дубівської сільської ради Яцини О.П. та жителя села Старі Бабани Паламарчук А.С. в домоволодінні якого було вирощено нетеля, проведена передача великої рогатої худоби переможцю конкурсного відбору – жителю с.Дубова Кінченку А.К.

Про це повідомили в Уманській РДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Реґіональна Тальнівщина 01.10.2016 18:20
Тому троллю, що поставив мені мінус: ціна на звенигородське масло до хасидських свят була 22 грн./уп., а після - 24 грн./уп.

Так що дякуємо тобі, продажному антончиковськом у троллю - ти чесно заробив свої 2 грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Реґіональна Тальнівщина 01.10.2016 10:55
Зарізали 200 корів і прийняли програму, бо через пару років не буде що різати і хасиди більше не приїдуть 8)

Але богоподібний Уманський Царь Антончик може просунути такий закон щоб в випадку відсутності корів можна було приносити в жертву гоїв (в добровільному порядку)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 биків доять 30.09.2016 19:29
- програми молочного скотарства летять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100