реклама

реклама

Минуло більше півроку, як черкащани зверталися до депутатів з проханням очистити затоку на Митниці, та проблема навіть не зрушила з місця. Чому – дізнавався сайт vikka.ua.

У березні 2016 року жителі мікрорайону Митниця занепокоїлись станом місцевої затоки "Марина". Міський пляж, на якому щороку відпочиває значна частина черкасців, через замулення поступово почав перетворюватися в болото. Виною цьому – і скидання стічних вод міста, і відсутність проточної води.

276671

Аби врятувати затоку, черкасці написали колективного листа депутату Черкаської міської ради від Партії вільних демократів Максиму Шадловському. Той звернувся до міського голови Анатолія Бондаренка з вимогою знайти ресурси та можливість розчистити та поглибити затоку. Його пропозицію депутати підтримали одноголосно. Та потому проблема навіть не зрушила з місця.

Вже наприкінці березня міський голова Анатолій Бондаренко звернувся до Державної екологічної інспекції в Черкаській області з проханням провести перевірку санітарного стану затоки та взяти проби води для проведення їх аналізу. Спершу в екоінспекції області у коментарях vikka.ua відхрестилися від затоки: мовляв, не в їхній компетенції перевіряти стан міських пляжів.

Згодом екологи таки перевірили воду, та не знайшли у відібраних пробах жодних відхилень від норм. А про розчистку від замулення та пошук відповідальних за утримання затоки чиновники навіть не згадали.

"На моє депутатське звернення надійшла відповідь, у якій йшлося, що територія водного плеса затоки не належить Черкаській міській раді, а отже й роботи по розчищенню каналу провести неможливо", – розповів Максим Шадловський.

Не полишає надій на порятунок затоки активіст мікрорайону Митниця Костянтин Кубарський. Саме він ініціював звернення до депутатів міської ради, а віднедавна став автором петиції до міської ради, в якій просить прочистити водойму від мулу.

"Прошу міських чиновників зайнятись цією проблемою, через яку затока скоро може перетворитися у болото, а один із найкращих пляжів міста може стати непридатним для користування", – закликав він.

Петицію підписали вже понад 170 містян, однак для її розгляду мерією потрібно зібрати щонайменше 250 підписів. До кінця голосування залишилося 5 днів. Підтримати петицію можна на сайті міської ради за посиланням.

Зазначимо, що в Черкасах вже є позитивний приклад розгляду електронних петицій. Так, петиція екс-депутата міської ради Миколи Кудрявцева щодо встановлення світлофорів на перехресті вулиць Шевченка та Іллєнка набрала необхідну кількість голосів та була розглянута міською радою. На закупівлю світлофорних об’єктів були виділені кошти з бюджету, а минулого тижня виконавчий комітет дав дозвіл на їх встановлення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100